TIP și PEMA își unesc forțele

TIP Trailer Services, o companie din portofoliul I Squared Capital si unul dintre liderii din domeniul serviciilor de leasing, inchiriere, intretinere si reparatii de semiremorci din intreaga Europa si din Canada, anunță, în 3 decembrie, ca a finalizat achizitia PEMA GmbH, o companie de leasing operational si inchiriere de vehicule utilitare care ofera servicii in Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Germania, Polonia, Suedia si Elvetia.

Acest anunt vine dupa cel din 26 iulie 2019, referitor la semnarea contractului de achizitie cu asociatul unic al PEMA.

„Acest eveniment de referinta consolideaza capacitatile TIP si ale PEMA in domeniul transporturilor si logisticii, precum si pozitiilor companiilor noastre unite in vedere diversificarii si cresterii pe termen lung, asa cum isi propune strategia noastra”, afirma Bob Fast, Presedinte si CEO al TIP Trailer Services.

„Activitatea unificata va valorifica amprenta noastra geografica acum consolidata, ne va asigura o prezenta mai solida in Germania, va stimula serviciile PEMA de leasing si inchiriere de camioane, va extinde reteaua europeana de ateliere a TIP pentru toti clientii si va extinde oferta noastra de servicii si reteaua noastra de deservire a clientilor. Acest lucru va aduce beneficii in egala masura angajatilor, clientilor, partenerilor si actionarilor”.

Companiile unificate au o experienta de lunga durata in domeniul transporturilor si logisticii in intreaga Europa si in Canada, indeplinind nevoile clientilor pe parcursul intregului ciclu de viata al semiremorcilor, camioanelor si cutiilor mobile.

Impreuna, acestea detin aproximativ 90.000 de semiremorci si camioane, precum si mult peste 100 de ateliere, oferind una dintre cele mai mari retele de servicii de reparatii din Europa si Canada, cu 208 unitati mobile de service care asigura o solutie multi-servicii pentru o larga varietate de echipamente de transport.

Clientii vor avea un partener care le ofera servicii fara intreruperi in intreaga Europa si in Canada, simplificandu-le activitatile de gestionare a flotei si permitandu-le sa se concentreze asupra activitatilor lor comerciale de baza in timp ce se bucura de fiabilitate si servicii pentru clienti solide.

Conducerile companiilor unificate lucreaza impreuna la elaborarea unui plan de integrare care sa permita o tranzitie fara dificultati. Pana la integrare, contractele, serviciile, clauzele si conditiile si procesele existente vor ramane in vigoare in cadrul fiecareia dintre companii. 

Despre TIP Trailer Services

TIP Trailer Services este un furnizor de servicii pentru echipamente, specializat in serviciile de leasing, inchiriere, intretinere si reparatii pentru semiremorci, precum si in alte servicii cu valoare adaugata pentru clientii din industria transportului si logisticii din intreaga Europa si din Canada. Compania are una dintre cele mai mari si mai diverse flote de semiremorci disponibile pentru leasing si inchiriere, cu peste 70.000 de unitati. Sediul principal al TIP este in Amsterdam, iar compania are peste 2.000 de angajati care ofera servicii clientilor din 98 de locatii situate in 17 tari din Europa si in Canada.

Despre PEMA

Fondata in 1976, PEMA este o companie de inchiriere leasing comercial si operational, specializata in camioane si semiremorci, si are aproximativ 440 de angajati. PEMA detine o flota diversificata de peste 19.000 de unitati, cu o selectie larga de branduri de top precum Schmitz, Krone si Kögel (semiremorci) si DAF, Volvo, MAN, Mercedes-Benz si Renault (camioane). PEMA desfasoara operatiuni in 18 locatii pe tot teritoriul Europei de Nord si Centrale, inclusiv in patru ateliere interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.