TMD Friction: Rolul major al plăcutelor și garniturilor de frână

TMD Friction prezintă rolul major pe care îl joacă în modelarea viitorului nostru plăcuțele și garniturile de frână ale vehiculelor. „O componentă mică, dar cu importanță mare!”.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Zi de zi, milioane de vehicule comerciale ne livrează cumpărăturile online, aprovizionează supermarketurile cu alimente proaspete sau asigură service-urilor produsele de care avem nevoie. Toate aceste camioane sunt menținute în mișcare cu ajutorul unui element mic, dar foarte important – frânele sigure și fiabile.

De exemplu, un camion încărcat cântărește până la 40 de tone și acoperă, în medie 80.000 de kilometri pe an, de peste 6 ori distanța parcursă de o mașină personală. Încetinirea sau chiar oprirea acestui tonaj necesită mai multă putere decât accelerarea lui. 

Să ne imaginăm că același camion, de 40 de tone și alimentat de un motor de 340 kilowați, poate accelera de la 0 la 80 de kilometri pe oră în 45 de secunde. Frânarea de urgență de la 80 de kilometri pe oră până la oprirea completă necesită o putere de frânare de 3.300 de kilowați, adică de aproape 10 ori putere motorului. Acest lucru pune o presiune incredibil de mare pe doar câțiva centimetri de material de fricțiune. Iar orice compromis de calitate poate deveni rapid, nu doar scump, ci, în cel mai rău caz chiar mortal. 

Tehnologii dezvoltate special pentru echipamentele originale și aftermarket

De mai bine de 135 de ani, TMD Friction lucrează în parteneriat cu producătorii de vehicule, osii și frâne, dezvoltând materiale de fricțiune potrivite nevoilor lor. Performanța fiecărui material dezvoltate este testată riguros în cele mai dificile condiții, atât pe șosea cât și pe dinamometre interne. 

Textar este cel mai cunoscut brand din portofoliul TMD Friction, iar pentru fabricarea plăcuțelor de frână din cutiile galbene este folosit un material de fricțiune compus doar din mixturi proprii și adaptat în funcție de particularitățile vehiculelor pe care plăcuțele vor fi montate.

Cercetarea și dezvoltarea caracteristicilor de tipul NVH este o preocupare constantă pentru TMD Friction, confortul fiind unul dintre cele mai importante elemente. Pe lângă oferirea unei experiențe mai confortabile șoferului, pentru a avea acces la centrele orașelor, acest lucru ar putea fi esențial în țările care sunt mai puțin tolerante la poluarea fonică.

Inovații personalizate

Portofoliul de produse Textar cuprinde mai bine de 500 de tampoane și căptușeli pentru frâne cu disc sau tambur, create special pentru diferite modele de: camioane, remorci, autobuze și autocare. Toate acestea răspund la ritmul de schimbare continuă a pieței și au cerut întotdeauna o muncă constantă de pionierat. 

De exemplu, TMD Friction a dezvoltat materialul care a devenit lider pentru frânele cu tambur de remorcă, T090, în strânsă colaborare cu un producător german, lider în producția de osii. Textar este singurul furnizor OE pentru aceste consumabile destinate remorcilor.

Mai mult, producătorii de camioane europene de renume folosesc materiale de frecare exclusiv Textar de mulți ani în echipamentul lor original. 

„Un alt avantaj major al plăcuțelor și garniturilor noastre de frână este că acestea sunt gata de utilizare din momentul în care sunt instalate pe vehicul. Deși recomandăm întotdeauna ca primele utilizări să fie făcute „mai delicat”, știm de la clienții noștri că acest lucru nu este practicabil în realitatea stresantă a vieții de zi cu zi. Tampoanele și căptușelile noastre joacă rolul lor pentru a ne asigura că siguranța și confortul nu suferă în aceste condiții “, explică Dirk Schneider, Chief of Sales CV (OE), TMD Friction. 

Testare riguroasă în laborator, pe dinamometre și pe drum

„Textar înseamnă siguranță – nu dacă sau doar. De aceea, ne trebuie până la trei ani să dezvoltăm un produs de frână prin fricțiune și să-i testăm rezistența înainte de a intra pe piață ”, spune Willmut Röhling, Senior Manager Vehicle Program, TMD Friction.

Aceasta înseamnă că nu este instalată nicio placă de frână fără ca performanța și integritatea sa să fie mai întâi dovedite și verificate pe dinamometre.La acestea se adaugă o etapă de testare extinsă. Pentru dezvoltarea unui nou material de fricțiune, flota de testare TMD Friction acoperă până la 300.000 de kilometri conducând pe drumuri publice, trecători montane și piste de curse.

Toate componentele de frână oferite de TMD Friction îndeplinesc condițiile certificării ECE-R90, un standard tehnic minim agreat la nivel European. Totuși, componentele de frână de la TMD Friction trebuie să îndeplinească cerințe de calitate semnificativ mai ridicate decât cele stabilite de ECE-R90.

Despre TMD Friction

TMD Friction, deținut în totalitate de Nisshinbo Holdings Inc., este un producător mondial de produse de frână pentru industria automobilelor și cea a sistemelor de frânare. Pe lângă plăcuțele de frână cu disc și garniturile de frână cu tambur pentru mașinile și vehiculele comerciale, portofoliul de produse al companiei include și plăcuțe de frână pentru curse cu motor și materiale de fricțiune specifice industriei. TMD Friction aprovizionează piața mondială de aftermarket cu brandurile Textar, Nisshinbo, Mintex, Don, Pagid și Cobreaq. TMD Friction dezvoltă și produce, de asemenea, produse de fricțiune specifice industriei pentru brandul Cosid. Grupul TMD Friction are patru sedii în Germania și altele în Europa, SUA, Brazilia, Mexic, China și Japonia și are aproximativ 5.000 de angajați la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.