Toamna începe cu Târgul de inițiative cetăţeneşti

Pe 30 septembrie va avea loc cea de-a patra ediție a Târgului de inițiative cetățenești, iar agenda include şi un atelier dedicat dialogului între reprezentanţi ai administraţiei publice şi participanţi, pe teme de interes pentru bucureşteni.

Evenimentul este organizat de CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică  -şi RCB – Reţeaua Civică Bucureşti.

La fel ca în anii precedenți, la Târg vor participa cele mai active grupuri de iniţiativă civică din Bucureşti şi reprezentanţi ai unor organizaţii sau comunităţi diverse, care aduc un suflu nou orașului. 

Târgul de initiative cetăţeneşti este un prilej pentru publicul larg de a-i cunoaşte pe oamenii care se implică în rezolvarea diverselor probleme ale comunităţii, prin responsabilizarea administraţiei publice. Fie că acţionează pentru rezolvarea numeroaselor probleme la nivelul cartierelor sau pentru rezolvarea unor subiecte precum lipsa de transparenţă decizională a administraţiei sau hărţuirea sexuală în universităţi, grupurile şi organizaţiile prezente la Târg redesenează harta Capitalei, transformând-o într-o hartă a implicării civice.

Printre iniţiativele civice prezentate anii trecuţi la Târg se numără: transformarea fostului Cinematograf Flacăra în Centru Cultural pentru copii, protejarea spaţiului verde din Parcul Circului şi organizarea unor activităţi care vizează construirea unei comunităţi cât mai puternice în cartierul Lacul Tei, acțiuni concrete pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în Prelungirea Ghencea – prin realizarea proiectului de infrastructură care ar decongestiona traficul auto, prevenirea unor construcţii incomode în locul spaţiilor verzi dintre blocuri etc. 

Despre CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe ajută și oferă asistență grupurilor de oameni sau organizațiilor care schimbă starea de fapt din jurul lor.

Despre RCB:

Reţeaua Civică Bucureşti este o inițiativă ce reunește în prezent 18 grupuri civice. RCB îşi propune să cultive participarea cetățeanului la viața orașului precum și responsabilizarea politicienilor și a autorității publice pentru un parteneriat onest și responsabil între cetățean, politician ales prin vot, autoritate publică locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.