UPDATE! Toate drumurile naționale sunt deschise, mai puțin A2

Toate drumurile naționale sunt deschise în dimineața de 23 martie, în ciuda Codului Portocaliu de ninsori și viscol sub incidența căruia se află jumătatea de sud a țării, însă un accident produs pe Autostrada A2 a blocat sensul de mers București-Constanța, din cauza unui TIR derapat pe carosabil.

sursă foto: Facebook Poliția Română

TIR-ul a lovit parapetul care separă sensurile de mers, la km 64, iar capul tractor a rămas înfipt acolo. Astfel, toate cele trei benzi de circulație sunt blocate. Nu se poate circula de la km 70 până la km 105 și nici utilajele de deszăpezire nu pot interveni.

Incidentul a avut loc în jurul orei 6.30, iar până la sosirea echipelor de intervenție și evacuarea mastodontului de pe carosabil va mai dura. Precizăm că autotrenul nu este răsturnat.

UPDATE ora 8.00: Poliția Rutieră a închis circulația pe Autostrada A2 între București – Drajna.

UPDATE: Începând cu ora 7.00, pe DN 13A,  între Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, km 83+000 – km 127+500, a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii și a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă.

În rest, pe toate drumurile naționale se circulă cu dificultate, însă traficul nu a fost închis pe niciun sector.

“În prezent, niciun sector de drum național sau autostradă nu este închis, deși Codul Portocaliu se menține (până la ora 15.00 – n.r.) în municipiul București și în județele Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Telorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea, unde sunt în continuare anunțate ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută”, precizează CNAIR, într-un comunicat remis redacției.

În intervalul 22.03.2018, ora 17:00 – 23.03.2018, ora 05:00, Regionalele CNAIR SA au acționat cu 993 autoutilaje și au împrăștiat 4773,7 tone de material antiderapant pentru a menține deschisă circulația pe drumurile naționale.

“În cazul în care condițiile meteorologice vor duce la scăderea severă a vizibilității sau la pierderea aderenței la suprafața carosabilă, CNAIR SA împreună cu Poliția Rutieră vor lua decizia închiderii circulației pe sectoarele de drum afectate. Facem în continuare apel la participanții la trafic  să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

 Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.