„Tomis Expres”, 391 km în 4h și 10’

CFR Călători a introdus, începând din 13 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al trenurilor 2020 – 2021, mai multe garnituri care le oferă pasagerilor servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio. 

Astfel, trenul „Tomis Expres” a parcurs distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’ la prima lui cursă, rerezentând „un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută”. 

„Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov – București în doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut în  Predeal. Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană)”, precizează operatorul feroviar de stat. 

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

„Perechea de trenuri „Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat. Acest nou serviciu „premium” se adresează atât mediul de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral”, se mai arată în comunicatul transmis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.