Topul celor mai căutate vehicule comerciale rulate din România

Tradus.com, platformă online pentru vehicule comerciale rulate cu prezență la nivel global, prezintă topul celor mai căutate vehicule comerciale rulate în România anul acesta.

Analiza a fost făcută în comparație cu alte țări europene, precum Germania, Italia, Polonia și Olanda. În România, primul loc este ocupat de autoutilitare, topul fiind completat de utilaje grele pe locul al doilea și de tractoare pe locul trei, se arată în comunicatul transmis ZIUA CARGO. 

„Deși în Europa preferința publicului din sfera echipamentelor rulate este să aleagă mai degrabă utilaje grele de peste 3,5 tone, piața din România este foarte specifică în preferințe: este singura țară din analiza noastră în care autoutilitarele conduc topul vehiculelor comerciale rulate, iar acest lucru denotă o cerere în creștere pentru soluții de transport urbane și interurbane eficiente și la prețuri competitive. 

Mai mult, vehiculele din sectorul transportului sunt cele mai căutate în România, deoarece 55% dintre cumpărătorii români provin din acest sector. Ne bucurăm să vedem un interes atât de mare pentru vehiculele comerciale ușoare din partea românilor!” – Nadja Sörgel, Director General al Tradus.

Cele mai căutate mărci pe platformă

Fiind cea mai mare piață de cumpărători din Europa pentru Tradus, România este un etalon al preferințelor pentru vânzătorii de pe platformă. Pe plan local, preferința pentru calitatea germană a dominat topul și anul acesta: atât pentru vehicule comerciale ușoare (autoutilitare), cât și pentru utilajele grele, 2 din cele 3 mărci din topul căutărilor provin din Germania:

Top autoutilitare

1.Mercedes-Benz Sprinter

2.Iveco Daily

3.Volkswagen Transporter

Top camioane

1.Mercedes-Benz Actros

2.MAN TGA

3.Volvo FH

În topul tractoarelor însă, se regăsesc mărci recunoscute pentru performanța din sectorul agricol:

1.New Holland T Series

2.Case IH Mx Series

3.Fendt Farmer

„Pentru a realiza această analiză, Tradus a evaluat comportamentul de căutare, click-urile pe oferte și rata de contactare a vânzătorilor de pe platformă. În prezent, aproape 30.000 de vehicule de transport rulate sunt listate pe platforma online (de la camioane la dubițe) și peste 17.000 de utilaje agricole”, se precizează în comunicat. 

Despre Tradus

Tradus este o platformă online globală pentru vehicule comerciale și utilaje grele rulate. Platforma de anunțuri, cu sediul în Amsterdam (Olanda), este specializată în următoarele sectoare: transporturi, logistică, construcții și agricultură. Lansată în 2017, platforma B2B conectează cumpărătorii și vânzătorii din peste 50 de țări cu scopul de a face tranzacționarea cu vehicule comerciale second hand mai ușoară și mai transparentă prin utilizarea datelor și tehnologiilor inteligente.

Tradus a fost prima platformă de tranzacționare care a introdus 100% transparența prețurilor pe piața vehiculelor comerciale. În acest scop, experții în date ai platformei au dezvoltat Tradus Market Value (TMV), o metodă complexă de calcul bazată pe algoritmi inteligenți și milioane de date pentru a determina prețurile pieței pentru anumite vehicule. Compararea prețurilor ofertelor cu prețurile practicate în mod obișnuit pe piață arată dacă un preț este rezonabil. Acest lucru facilitează deciziile de achiziție și fixarea prețului. În plus față de numeroase alte servicii, Tradus oferă acces la o cerere și ofertă internațională.

Tradus face parte din portofoliul de companii al grupului OLX, furnizorul principal de platforme online pe piețele emergente. Grupul reunește peste 20 de piețe cu peste 300 de milioane de utilizatori lunar sub acoperișul său și este activ în mai mult de 30 de piețe de pe cinci continente. Este numărul unu în unele dintre cele mai importante piețe emergente din lume, cum ar fi Rusia, India și Brazilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.