Trafic blocat mai multe ore de o cisternă răsturnată pe A2

Traficul rutier a fost blocat timp de mai multe ore pe Autostrada Soarelui (A2) București – Constanța, între Drajna și Lehliu, începând din după-amiaza de 11 iulie până în 12 iulie la prânz, din cauza unei cisterne încărcate cu kerosen, care s-a răsturnat în afara carosabilului, la lm 73, și care putea exploda în fiecare minut.

sursă foto: CNAIR

UPDATE ora 12.00: Începând cu ora 11:50, circulaţia rutieră pe A2 s-a deschis pentru toate categoriile de vehicule pe ambele căi de rulare.

UPDATE ora 10.00: Traficul pe sensul către Constanţa al Autostrăzii Soarelui a revenit la normal, însă cel de pe sensul către Capitală rămâne întrerupt între Drajna şi Lehliu.

“În urmă cu câteva momente, circulaţia rutieră pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa a revenit la normal. Traficul pe sensul către Capitală rămâne, în continuare, întrerupt între Drajna şi Lehliu (tronsonul kilometric 105 – 64)”, potrivit CNAIR.

Măsura de închidere a circulației rutiere pentru toate categoriile de vehicule a fost decisă de către ISU Călărași, pentru transferul combustibilului în condiții de siguranță.

Şoferii au circulat pe o rută ocolitoare, pe DN3A, astfel încât să evite locul unde a avut loc accidentul.

“Subliniem faptul că, începând cu ora 1:30, 12.07.2018, circulația rutieră s-a desfășurat pe Calea I, București –Constanța. Începând cu ora 05:30, ISU Călărași a solicitat din nou închiderea circulației pe ambele căi de rulare, pentru desfășurarea operaținunilor repunere pe roți a cisternei răsturnate și de transfer a cherosenului”, precizează CNAIR.

Cisterna încărcată cu kerosen a fost repusă pe roţi, astfel că în 12 iulie combustibilul lichid va putea fi transferat în alte două cisterne mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.