Trafic îngreunat la PTF Giurgiu-Ruse. Protest față de noile reguli

Traficul rutier va fi îngreunat la Vama Giurgiu-Ruse de un protest generat de instituirea, de către autoritățile din Bulgaria, a noilor reguli sanitare, ce se aplică de la 1 septembrie.

Poliția de Frontieră Română a transmis următorul mesaj:

„Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul ca în ziua de 01.09.2021, în intervalul orar 10.00-15.00, pe teritoriul Bulgariei va avea loc un marș de protest, autorizat de Primăria Ruse, în intersecția cu sens giratoriu situată pe tronsonul de drum care duce spre Podul Ruse-Giurgiu.

În acest context, traficul rutier spre P.T.F Ruse-Giurgiu poate fi îngreunat, aspect care poate conduce la creşterea timpului de așteptare.

Recomandăm participanţilor la trafic, care doresc să tranziteze frontiera națională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în acest interval de timp, să utilizeze celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor”.
 
De la 1 septembrie, persoanelor care sosesc în Bulgaria din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai dacă prezintă certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.
 
Sunt exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează țara, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum și copiii cu vârsta de până la 12 ani.
 
În aceste condiții, PFR precizează: „Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

  • PTF Giurgiu-Ruse, judeţul Giurgiu
  • PTF Calafat-Vidin, judeţul Dolj
  • PTF Bechet-Oriahovo, judeţul Dolj
  • PTF Turnu Măgurele – PTF Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.