Trafic slab comparativ cu anul trecut

Traficul realizat pe canalele navigabile in luna august a fost de 1.650.000 tone capacitate, mult mai mic comparativ cu luna august a anului trecut, cand traficul ajungea la 2.840.000 tone capacitate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Volumul de minereuri de fier si fier vechi tranzitat pe canale a fost de 263 000 tone marfa, un volum mic raportat la plan (s-a realizat numai 53% din acesta). Cauza principala o reprezinta diminuarea substantiala a traficului de minereuri pe canalele romanesti catre Combinatul Siderurgic de la Galati. Se observa insa o imbunatatire fata de lunile precedente cand traficul de minereuri de fier realizat a fost foarte slab.

De mentionat este ca se inregistreaza o crestere a traficului de seminte (51.000 tone capacitate) de 6 ori mai mare fata de plan. Cat despre trend, in care sunt incluse si cerealele, acesta va fi ascendent in lunile ce vor urma, datorita sezonului. Cerealele au inregistrat un trafic de 193.000 tone marfa in luna curenta, un trafic bun raportat la situatia de criza actuala, dar extrem de modest comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008, cand se inregistra 380.000 tone marfa.

Este de asteptat o reluare a traficului de minereu de fier pe Canalul Dunare-Marea Neagra catre Combinatul Siderurgic Galati incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie.

Numarul ecluzarilor efectuate la cele 4 ecluze (Agigea, Ovidiu, Navodari si Cernavoda) pe luna august a fost de 684, iar numarul navelor care au tranzitat canalele Dunare – Marea Neagra si Poarta Alba-Midia Navodari a fost de 1271.

Canalul Dunare – Marea Neagra leaga portul Cernavoda cu portul maritim Constanta, scurtand cu aproximativ 400 km ruta marfurilor de la Marea Neagra pana la porturile dunarene din Europa Centrala. In plus, folosind aceasta ruta, marfurile din Australia si Orientul indepartat, destinate Europei Centrale, isi scurteaza drumul cu 4.000 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.