Trafic triangular intermodal, lansat

TX Logistik AG a lansat, la mijlocul lunii martie, un serviciu triangular internațional pentru transporturi intermodale, pentru a transfera mai multe mărfuri pe calea ferată. Oferta pe șină a companiei de logistică, ce face parte din Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), leagă România, Austria, Italia și Germania cu unul tren pe săptămână. Serviciul a fost conceput pentru două companii românesti mari de expediții și un transportator italian.

În comparație cu călătoriile normale dus-întors cu conexiuni spre ieșire și înapoi între două destinații, conceptul triangular creat de TX Logistik conectează terminalele din Curtici (România), Hall in Tirol (Austria), Verona (Italia) și Duisburg (Germania) cu relații unidirecționale.  Utilizatorii pot, astfel, să evite dezechilibrele în fluxul de mărfuri. În timp ce toate regiunile au volume mari de marfă, nu există întotdeauna volume suficiente pentru a încărca trenurile spre o călătorie dus-întors cu mărfuri de retur.

Punctul de început și de sfârșit al conexiunii triangulare este Portul Feroviar Arad din Curtici. De acolo, trenul, care este și prima legătură intermodală între România și Italia, merge pentru început către terminalul Quadrante Europa în Verona, cu escală la terminalul TSSU din Hall/Tyrol, unde se transferă vagoane cu remorci pentru Austria. De la Verona, călătoria continuă (din nou cu o escală, în Hall) spre Duisburg. Acolo, TX Logistik, în calitate de unul dintre cei trei proprietari, operează terminalul de destinație în cel de-al treilea punct al traseului logistic. Traseul de la Duisburg la Curtici marchează închiderea „triunghiului”.

Tracțiunea pe legătura feroviară triangulară în lungime de aproape 4.000 de kilometri este gestionată de TX Logistik, iar în Ungaria și pe secțiunea din România este operată de compania maghiară de căi ferate Gysev, partener de lungă durată al logisticianului. Dacă operațiunea va avea succes, este planificată creșterea capacității cu un al doilea tren, începând din 18 aprilie, cu posibilitatea de a dechide conceptul triunghiular și pe alte  rute din Europa.

Despre TX Logistik

TX Logistik a fost fondată în 1999, ca o companie privată de transport feroviar și se menține o rețea eficientă europeană cu conexiuni în unsprezece țări. Compania are filiale în Elveția, Austria, Danemarca și Suedia, precum și un birou local în Italia. Cu aproximativ 650 angajați și 8,6 miliarde de tone-kilometri, compania a generat vânzări anuale de 253 milioane euro, în 2021. Din ianuarie 2017, TX Logistik este deținută în totalitate de Mercitalia Logistics S.p.A., o subsidiară a Grupului FS Italiane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.