Traficul a crescut în T1 la Aeroportul Timișoara

avion-aeroport-timisoara-1Traficul aerian a crescut în primele trei luni ale anului 2017 la Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara atât la numărul de pasageri, cât și la zboruri, inclusiv la cursele cargo, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Astfel, dacă în perioada ianuarie-martie 2016 au fost înregistrați 209.890 de pasageri, în aceeaşi perioadă din 2017 numărul acestora a ajuns la 355.832, în creştere cu 70%.

Martie a fost a 15-a lună succesivă de creştere a numărului de pasageri la Aeroportul Internaţional Timişoara.

O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor: dacă în primele 3 luni ale lui 2016 au aterizat şi decolat 2.824 de aeronave, în 2017, numărul acestora a crescut cu 48%, respectiv 4.178 zboruri.

Şi traficul aerian de marfă a înregistrat un avans, de la 937 de tone transportate în primul trimestru al anului 2016, la 955 tone în acest an.

“Aeroportul a avut 15 de luni consecutive de creştere la numărul de pasageri. Din toamna anului trecut, odată cu intrarea a două noi companii aeriene, ritmul s-a accentuat considerabil, cu peste 65%. Suntem convinşi că această tendinţă se va păstra şi în lunile următoare, deoarece din vară va fi inclusă în orarul zborurilor încă o destinaţie – Constanţa, dar vor fi reluate şi cursele charter spre Turcia şi Grecia,”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

De la sfârşitul lunii martie, odată cu trecerea la orarul de vară, au crescut şi frecvenţele pentru zborurile spre Memmingen (de la 2 la 3 zboruri/săptămână) şi Roma (de la 2 la 3 zboruri/săptămână), iar săptămâna viitoare vor fi suplimentate şi cursele de Dortmund şi Valencia.

Cea mai căutată destinaţie rămâne Bucureşti, urmată de Londra şi Munchen.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.