Traficul de marfă a crescut cu 48% pe Aeroportul Timișoara

avion-aeroport-cargo-timisoaraTraficul de marfă a crescut cu 48% anul acesta pe Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara, față de cel precedent, fiind procesate aproximativ 4.000 de tone marfă.

“Acest avans este şi o consecinţă a deschiderii bazei operaţionale DHL din sezonul de iarnă anterior”, a precizat astăzi directorul general al aeroportului, Daniel Idolu, la prezentarea bilanțului activității pe anul 2016.

Noul terminal este cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România, cu suprafaţă de 2.000 mp şi dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare şi securitate avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare şi urcarea acestora direct în maşinile curierilor.

De asemenea, compania de transport mărfuri TNT şi-a mărit capacitatea de transport prin operarea zilnică a unei aeronave Boeing 737.

La traficul de pasageri, administraţia aeroportului estimează până la finele anului 1,15 milioane de pasageri (decembrie fiind în curs de desfăşurare), cu o creştere de aproximativ 25% faţă de 2015.

Totodată, o creştere de 22% se înregistrează şi la numărul de zboruri – peste 11.600 până la 31 decembrie pe Aeroportul Timişoara.

Tot în decursul acestui an s-au desfăşurat etapele procedurale pentru certificarea EASA (European Aviation Safety Agency). Aeroportul Internaţional Timișoara “Traian Vuia” este primul aeroport din România în procesul de conversie al certificatului cu noile reglementări europene, stabilite de European Aviation Safety Agency (EASA).

Scopul principal al acestor regulamente urmăreşte menţinerea  unui  nivel  ridicat şi unitar al siguranţei aviaţiei civile în UE, urmărind în acelaşi timp obiectivul unei îmbunătăţiri generale a siguranţei  aerodromurilor şi crearea cerului unic European.

În 2016, administraţia aeroportului a pregătit documentaţia şi a realizat investiţii pentru siguranţa aviaţiei, urmând ca în luna ianuarie 2017 să se organizeze şedinţa de închidere a procesului de conversie şi se va emite certificatul de autorizare în baza specificaţiilor de certificare aplicabile aeroportului, cuprinse în cererea de conversie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.