Traficul de pasageri a crescut cu 66% la Aeroportul Timișoara

Traficul de pasageri a crescut cu 66% în primele 5 luni ale anului la Aeroportul Internațional “Aurel Vlaicu” Timișoara comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, 623.960 de pasageri au tranzitat aeroportul anul acesta, față de 376.997 pasageri în ianuarie – mai 2016.

Totodată, numărul zborurilor a crescut cu peste 40%, de la 4.925 de zboruri în primele 5 luni ale anului trecut la 6.961 anul acesta. Astfel, în medie, zilnic peste 4.100 de pasageri au tranzitat aerogara timişoreană în acest an.

La categoria marfă, cantitatea transportată a crescut cu 1,5%, de la 1.544 de tone în primele 5 luni ale lui 2016, la 1.569 tone – în aceeaşi perioadă a acestui an.

„În fiecare lună înregistrăm adevărate recorduri de trafic. Acest lucru ne bucură pe de-o parte, însă pe de altă parte ne şi obligă să continuăm într-un ritm susţinut toate investiţiile pe care ni le-am propus să le realizăm pe termen scurt şi mediu până în 2020: o aerogară nouă, extinderea parcării auto s.a, pentru a asigura facilităţi suficiente de spaţii şi servicii pentru a satisface creşterea numărului de clienţi”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

În perioada ianuarie – mai 2017, destinaţiile preferate ale pasagerilor au rămas constante: Bucureşti, Londra şi Munchen.

În total, în această vară sunt disponibile direct din Timişoara 28 de destinaţii, din care 19 destinaţii regulate externe, 4 destinaţii interne şi alte 5 destinaţii de vacanţă în regim charter.

Începând din ultima săptămână a lunii mai au început şi zborurile charter de vacanţă.  În această vară vor fi 9 curse săptămânale spre 5 destinaţii: Antalya (4 curse pe săptămână în zilele de luni, marţi, joi şi vineri), Zakynthos (o cursă pe săptămână, în fiecare luni), Heraklion (2 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri şi vineri), Santorini (o cursă, în zilele de duminică) şi Palma de Mallorca (în fiecare vineri).

Vă reamintim că din toamnă, mai exact din luna octombrie, au fost anunţate alte două destinaţii: Frankfurt (zbor zilnic) şi Tel Aviv (luni şi vineri).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.