Traian Igas, noul ministru de Interne

 

Noul ministru de Interne este Traian Igas, seful grupului PDL din Senat, el depunand juramantul la ora 19.00, la Palatul Cotroceni, iar peste o ora, la sediul MAI, a si fost instalat in functie, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a fostului ministru Vasile Blaga.

\”Vom continua munca domnului ministru Vasile Blaga si sunt convins ca vom duce la bun sfarsit obiectivul de aderare la spatiul Schengen\”, a spus Traian Igas. El i-a asigurat pe colegii din MAI prezenti la ceremonie ca va fi deopotriva un ministru si un coleg bun.

Vasile Blaga le-a multumit fostilor colegi din minister pentru munca depusa impreuna pe durata mandatului sau din ultimul an si i-a urat succesorului sa aiba \”un mandat plin de succes\”, asigurandu-l ca ii va fi un \”sprijinitor neconditionat\”.

Traian Basescu i-a cerut lui Igas sa se ridice la inaltimea predecesorului, iar salariatilor MAI, sa respecte legea. “Este o misiune extrem de dificila, extrem de grea, si responsabilitatea dumneavoastra de a fi la inaltimea predecesorului va face misiunea si mai grea. Sunteti un ministru tanar, jurist, un om care va intelege foarte bine ce inseamna legea. Ministerul pe care il preluati in aceasta seara este unul din pilonii statului roman, este un minister ai carui salariati sunt la contact cu cetateanul, un minister ai carui salariati trebuie sa aiba deplin respect pentru lege, iar comportamentul lor trebuie sa nu lase dubii asupra moralitatii\”, a spus seful statului.

 

Traian Igas – carte de vizita

Traian Igas va implini peste doua zile 42 de ani, este vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad, din 2007, si liderul grupului PDL din Senat si presedintele Comisiei pentru Regulament, din 2008. Sustinut in alegeri de primarul Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, Igas a fost consilier local in orasul aradean Pecica, in mandatul 2000-2004, din 2004 a fost consilier in Consiliul Judetean Arad, si tot din acel an a prins primul mandat de parlamentar de Arad, fiind ales deputat si indeplinind in mandatul 2004 – 2008 calitatea de vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Studii:

Igas are diploma de licenta in Stiinte Juridice, obtinuta la Universitatea de Vest \”Vasile Goldis\” Arad, Facultatea de Drept. De asemenea are diploma de absolvire in Managementul si Finantarea in Administratia Publica, Universitatea \”Aurel Vlaicu\” Arad, Facultatea de Stiinte Economice. Potrivit Cv-ului, deputatul cunoaste limba germana si italiana. De asemenea are un certificat de absolvire in \”Securitate si Aparare Nationala\”, la Colegiul National de Aparare.

Avere:

Potrivit declaratiei de avere, Igas detine trei terenuri, un luciu de apa, doua case in Pecica (jud. Arad) si un apartament in municipiul Arad. Igas detine de asemenea doua autoturisme (Opel si Volswagen) si bijuterii de 7.000 de euro. Senatorul PDL este asociat unic la SC Costello 2000 SRL. Senatorul nu are datorii sau credite.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.