Transalpina, deschisă și pentru autocare

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, a fost deschisă circulației pentru sezonul de vară, între kilometrul 34+500 și kilometrul 59+800 (Rânca – Șugag) cu noutatea că sunt acum permise și autovehicule mai mari de 3,5 tone, până la 7,5 tone, astfel că o vor putea traversa și autocare cu turiști.

“Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h”, precizează CNAIR.

“Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere și au fost montate toate elementele de siguranță și de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR și formată din reprezentanți ai Companiei și ai Poliției Rutiere din județele Vâlcea și Gorj, a decis deschiderea circulației rutiere pe Transalpina în condiții de siguranță a traficului”, informează compania.

Transalpina, denumită și “Drumul Regelui” face legătura între Transilvania și Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu mașina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

“În anul 2009 a început asfaltarea și modernizarea acestui drum pe o distanță de 148 de kilometri, între Sebeș, județul Alba și Bengești, județul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost așternut”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.