Transalpina, închisă preventiv

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) închide preventiv circulația rutieră pe Transalpina, pentru a evita pericolele la care se pot expune conducătorii auto în perioada Codului Portocaliu de ploi torențiale și vijelii.

Iată precizările CNAIR:

“Astăzi, 23.10.2017, începând cu ora 18:00, circulația rutieră  pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului,  km 34+500 –  km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Având în vedere codul portocaliu emis ce anunță căderi de zăpadă și viscol, CNAIR SA a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice”.

Iată și avertizările ANM:

COD GALBEN

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ; intensificări ale vântului la munte;

Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23:00;

Zone afectate: conform textului și hărții;

Din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Notă: Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremeava deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte. 

 COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: ploi abundente.

Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 12:00 – 24 octombrie, ora 18:00

Zone afectate: zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița

În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50…60 l/mp și izolat 80 l/mp.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.