Transalpina va fi redeschisă la sfârșitul lunii aprilie

deszapezire transalpina 4Anul acesta, Transalpina va fi redeschisă circulației abia la sfârșitul lui aprilie, deşi inițial autoritățile stabiliseră că momentul va fi pe 31 martie.

Însă cum șoseaua este încă acoperită cu un strat gros de zăpadă – pe anumite zone nămeții atingând chiar și 3 metri înălțime -, drumarii nu vor reuși să o redea traficului în condiții de siguranță mai devreme de sfârșitul lunii viitoare.

Totuşi, față de anul trecut, când pe traseu s-a putut circula abia la începutul verii, va fi mai bine.

În prezent se acționează cu toate utilajele din dotare de la districtul Rânca, potrivit stiri.tvr.ro.

deszapezire transalpina

Peste 700 de hoteluri, pensiuni şi case de vacanță construite la Rânca aşteptă să le ajungă oaspeţi pe acest drum. Totuși, de Paști (18 aprilie), turiștii nu vor putea ajunge.

Între timp, autoritățile amenajează, în apropierea zonei turistice, un nou centru operaţional, unde își vor putea desfășura activitatea și jandarmii, și Poliția, Salvarea.

deszapezire transalpina 5

Transalpina, șoseaua de la cea mai înaltă altitudine din țară (2.145 m la Pasul Urdele), supranumită şi “Drumul Regelui”, are o lungime de 148 de kilometri.

Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o “șosea de creastă”,[2] trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

transalpina

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.