Transfăgărășanul, închis rapid de previziunile meteo

DN 7C Transfăgărășan a fost închis rapid în 28 octombrie, cu câteva zile înainte de  programarea inițială, deoarece începuse să ningă abundent iar prognoza meteorologilor anunța viscol puternic.

Utilajele DRDP Brașov și DRDP București au intervenit pentru a-i ajuta pe turiștii aflați la Cabanele Bâlea Lac și Capra să iasă de pe traseu până la ora 15:00, când circulația rutieră pe acest sector de Drum Național s-a închis oficial.

Restricția se va menține până la începutul lunii iulie, anul viitor, când condițiile meteo vor permite reluarea traficului rutier.

Reprezentanții și utilajele CNAIR se află în continuare pe traseu pentru a interveni în cazul în care situația o impune, dar și pentru a interzice intrarea pe acest sector de drum național.

În acest sens, CNAIR a luat legătura inclusiv cu reprezentanții Salvamont și cei ai Poliției.

Decizia închiderii DN 7C (Transfăgărășan) între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, pentru toate categoriile de autovehicule, a fost luată în dimineața de 28 octombrie de secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Mircea Biban, și de CNAIR, ca urmare a căderilor de zăpadă, viscolului, ceții și pericolului de avalanșă, precum și a prognozei meteo.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa prima pagina – caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FBhttps://www.facebook.com/cnadnr/si de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.