Transportatorii cer ștergerea unor scutiri pentru camioanele Euro VI

Asociațiile de transport  reprezentate în „Grupul de lucru pentru tranzitul alpin” au transmis o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la ștergerea scutirilor pentru camioanele Euro VI de la interdicția de a conduce pe noapte pe autostrada Inntal de la 1 ianuarie 2021 / Interzicerea conducerii clasei euro / Interdicția de conducere sectorială / Manipularea blocurilor, transmite AISÖ.

Iată precizările AISÖ:

Eliminarea excepției pentru camioanele Euro VI din interdicția de a conduce pe timp de noapte este un pas suplimentar al Tirolului pentru a restricționa libera circulație a mărfurilor în Uniunea Europeană. Camioanele Euro VI sunt în prezent cele mai moderne și ecologice vehicule care pot fi utilizate în transportul pe distanțe lungi.

Mai mult, Tirolul a decis să strângă „interdicțiile de conducere la clasa Euro” de pe autostrada Inntal, la 1 ianuarie 2021. Aceasta înseamnă că, începând cu anul viitor, camioanele Euro V, care anterior au fost excluse în general, nu vor mai avea voie să circule prin Tirol în timpul zilei.

Scrisoarea comună va fi trimisă și comisarilor UE Thierry Breton (piața internă) și Adina Valean (transporturi). Documentul poate fi vizualizat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.