Transportatorii francezi amenință cu greva

Transportatorii francezi amenință cu greva națională, care a fost programată pentru data de 12 noiembrie, potrivit site-ului Franceroutes.fr, care citează un comunicat în acest sens al federației de transport rutier Sud-Solidaires.

sursă foto: Franceroutes.fr

În comunicatul de presă emis de sindicat, care reprezintă de fapt un apel la mobilizare, se arată că mișcarea are loc în cadrul Negocierilor Anuale Obligatorii, cu revendicări ce vizează,rea salariilor.

Federația de transport rutier Sud-Solidaires l-a informat pe ministrul Transporturilor că a emis un preaviz de grevă pentru 12 noiembrie. Sindicatul face apel la recunoașterea profesiei de șofer de camion prin creșterea salariilor, în timp ce negocierile anuale obligatorii (NAO) încep, pe 10 noiembrie, în transportul rutier de marfă (TRM). În cadrul acestei prime întâlniri, organizațiile reprezentative ale transportatorilor  și sindicatele salariaților vor conveni asupra grilelor de salarizare pentru toate profesiile grupate în cadrul contractului colectiv național de transport rutier (CCNTR), pentru anul 2022. De câțiva ani, mulți au criticat remunerarea uneori mai mică decât salariul minim, în funcție de vechime și de coeficient.

„Greu de înțeles, când țara se află într-o situație de penurie de șoferi. Transportatorii replică însă că marjele lor sunt foarte strânse, prețurile transportului rutier fiind foarte mici și competitive, în special din cauza prezenței în Franța a companiilor care provin din țări în care costurile cu forța de muncă sunt mai mici”, titrează Franceroutes.fr.

Secretarul general al federației de transport rutier Sud-Solidaires, Christophe Denizot, le-a transmis o scrisoare miniștrilor de Interne, Transporturi și Muncă, în care expune revendicările. „Aceste discuții nu se pot limita la o reevaluare a grilelor de salarizare, pentru o lună a treisprezecea. Trebuie să treacă și printr-o revizuire a condițiilor de muncă, printr-o reformă a contractului colectiv, dar și, pe problema pensiilor, prin perpetuarea Concediului de încetare a activității (CFA), care rămâne recunoașterea naturii grele. al activității noastre ”, explică Christophe Denizot.

Protestul va începe pe 12 noiembrie, la miezul nopții, și se va încheia în aceeași zi la ora 23.59. Vor fi distribuite pliante în locații strategice (sensuri giratorii, taxe, zone industriale), iat traficul va fi încetinit la viteza melcului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.