Transportatorii – mobilizare pentru noi proteste

Transportatorii de persoane se mobilizează pentru continuarea protestelor, după ce solicitările lor nu au fost acceptate de ministrul Lucin Șova, la Comisia de Dialog Social întrunită în data de 27 septembrie la Ministerul Transporturilor.

Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), a anunțat încă de atunci că dacă ministrul nu va renunța la modificarea Ordinului 980/2011 – inițiat cu doar 4 luni înainte de atribuirea programelor și traseelor de transport județene și interjudețene -, transportatorii își vor muta protestul, după Referendumul din 6-7 octombrie, în faţa Guvernului, unde vor aduce peste 2.500 de autocare şi microbuze. Tot atunci, transportul rutier va fi suspendat la nivelul întregii ţări.

În aceste zile, COTAR va depune la Primăria Capitalei cererea de organizare a noilor proteste. Amintim că mitingurile din cele două zile desfășurate în fața Ministerului Transporturilor săptămâna trecută (26 și 27 septembrie), cu sute de microbuze și autocare, au fost autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.