Transportul judeţean de călători rămâne în aer

3

Criteriul „vechime pe traseu“ ar putea fi eliminat la atribuirea traseelor judeţene. Actuala situaţie incertă în privinţa atribuirii traseelor judeţene ar putea fi explicată de intenţia autorităţilor de a schimba radical modul de atribuire.

Amintim faptul că în cursul acestei veri, reprezentanţii transportatorilor şi cei ai MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) ajunseseră la un acord privind atribuirea, însă amânarea nejustificată a măsurilor necesare pentru demararea procesului de atribuire a stârnit îngrijorare în rândul transportatorilor.

Se pare că miza ar fi regândirea în totalitate a procedurii. Astfel, potrivit lui Augustin Hagiu, consultant în transporturi, criteriul „vechime pe traseu“ ar urma să dispară, iar atribuirea se va realiza exclusiv de către consiliile judeţene, fără a se mai apela la CNMSI. Practic, se va renunţa la atribuirea electronică.

„Aceste modificări vor arunca piaţa transporturilor în haos şi vor duce la o politizare excesivă a transportului judeţean“, a precizat Augustin Hagiu.

Amintim faptul că actualele licenţe pentru traseele judeţene au valabilitate până la sfârşitul acestui an.

Confirmarea acestor informaţii ar demonstra încă o dată că rezolvarea lucrurilor pe ultima sută de metri nu mai reprezintă un accident, ci o tactică utilizată de autorităţi în relaţia cu transportatorii.

Radu BORCESCU

3 COMENTARII

  1. Exista pana la urma informatii concrete despre aceasta atribuire ?
    Suntem in final de august si in mod normal, in septembrie ar trebui sa se tina procedurile de atribuire (pentru a se putea respecta un calendar de incadrare pana la 31.12.2013).
    Nimeni nu stie nimic, nimeni nu are nimic concret. Indiferent pe cine intrebi: de la consiliile judetene, la ministerul transporturilor sau ministerul dezvoltarii regionale. Nici-o informatie concreta !

    Probabil se doreste mentinerea acestei nebuloase totale si se va rezolva totul foarte urgent, sa nu mai fie timp de reactie.
    Binenteles ca vor exista contestatii ulterioare, blocaje, amanari, suspendari.
    Ne incapatanam sa mentinem aceasta stare, probabil pentru ca interesele sunt mari.

    Mi-e sila de toata aceasta situatie ultra stupida !

  2. OARE VOM AVEA SI NOI O LEGE CARE SA NE PROTEJEZE SI SA AVEM SI NOI O CERTITUDINE CA VOM FI TITULARI PE TRASEELE NOASTRE ?? FACEM INVESTITII DE SUTE DE MII DE EURO SI NU AVEM O BAZA LEGALA
    TOTUL SE INTAMPLA DUPA BUNUL PLAC AL POLITICIENILOR
    NU VA GANDITI CA NOI TRANSPORTATORII ADUCEM BANI LA BUGETUL DE STAT ??
    LOCURI DE MUNCA PTR OAMENI
    NU AMORTIZAM BINE INCESTITIILE SI TREBUIE SA LUAM ALTE MASINI ????

  3. Nu sunteti normali , politicieni !! pai am facut achizitii anul trecut de noi mijloace ,incat sa obtinem puncataje maxime luand in calcule si vechimea pe traseu .Cum sa eliminati vechimea si sa decida un grup de la consiliile judetene soarta noastra care suntem inglodati in datorii la banci ????? Am facut credite ipotecare si acuma sa aflam ca vechimea e ignorata?? pai suntem pe traseu de 16 ani., e drept sa fim eliminati cand am investit in acest sector??? Meritati impuscati cu legile ce ni le puneti pe masa in graba ca sa nu mai fie timp de revolte

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.