Transporturile ilegale de material lemnos si carbune, in atentia politistilor

IGPR informeaza ca politistii rutieri au continuat actiunile de verificare a legalitatii transporturilor de marfuri pe principalele artere rutiere din judetul Gorj. Doi conducatori auto s-au ales cu dosar penal, in care sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Stefan S., de 37 de ani, din comuna Ionesti, Judetul Gorj, a fost depistat conducand un autocamion pe D.J. 673A, pe raza localitatii Dragotesti, incarcat cu 11.850 kg de carbune. Pe acelasi drum judetean, politistii l-au identificat pe Constantin B., de 60 de ani, din comuna Butoiesti, Judetul Mehedinti, efectuand transport de marfuri cu un autocamion, fara a detine licenta de transport. Politistii au gasit in autocamion 9.650 kg de carbune.

Un alt caz este cel al lui Sonisor T., care a fost sanctionat contraventional de catre politistii din Motru, cu amenda de 5.000 lei, pentru incalcarea prevederilor O.G. nr. 143/1997, intrucat transporta aproximativ 28 de tone carbune lignit, depasind greutatea admisa pe sectorul de drum, respectiv pe DJ 671B.

In Arges, politistii Formatiunii Ordine Publica Rurala si agenti ai Postului de Politie Botesti, Calinesti si Dobresti, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (I.T.R.S.V.) Ploiesti, au desfasurat activitati pe linie silvica, in urma carora au aplicat opt contraventii, in valoare de 7.500 lei. De asemenea, au confiscat 5,7 m.c de material lemnos si 2.700 kg carbune.

Politistii au depistat sapte persoane care transportau material lemnos, fara documente de provenienta si transport. Cei in cauza au fost sanctionati, conform art. 1 lit p din Legea 31/2000, cu amenzi in valoare de 1.000 lei fiecare.

Un barbat de 61 de ani a fost depistat in timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 2.700 kg carbune, fara a poseda documente de provenienta si transport. A fost sanctionat cu amenda, in valoare de 1.000 lei conf. art. 1 din Legea 12/1990, iar cantitatea de carbune a fost ridicata in vederea confiscarii si predata Ocolului Silvic Topoloveni.

La data de 28 septembrie, la ora 14:45, politisti din cadrul Postului de Politie Galicea, Judetul Valcea, in timp ce executau o actiune pe linie rutiera, l-au depistat pe Nicolae B., din comuna Budesti, care transporta, cu o autoutilitara, cantitatea de 7,13 m.c. material lemnos, din speciile salcam, carpen si gorun, fara a poseda documente legale de provenienta. Pentru aceasta fapta, barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 31/2000, procesul verbal fiind inaintat Ocolului Silvic Stoiceni in vederea stabilirii amenzii. Intreaga cantitate de material lemnos a fost confiscata si predata Ocolului Silvic pentru valorificare. (Sursa: IGPR)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.