Tranzacție CBRE

Compania de consultanta imobiliara CBRE anunta ca a reprezentat cu success Skanska Romania in procesul vanzarii cladirii C din complexul de cladiri de birouri Green Court Bucuresti catre Globalworth Real Estate Investment, pentru suma de 38 de milioane de euro.

Cladirea Green Court C Bucuresti, certificata LEED Gold, are o suprafata totala inchiriabila de 16.300 mp si este situata in cel mai dinamic sector al zonei de business Barbu Vacarescu-Floreasca.

“CBRE a conlucrat cu Skanska inca de la inceputul acestui proiect si suntem incantati sa vedem procesul de vanzare incheiat cu succes. Tranzactia reconfirma calitatea inalta a cladirii construite de Skanska, dezvoltarea continua a pietei de inchirieri spatii de birouri si de asemenea, atractia deosebita a zonei Barbu Vacarescu-Floreasca. Privim cu optimism spre alte proiecte de succes.”, arata Robert Paulson, Head of Capital Markets, CBRE Romania.

Aceasta tranzactie s-a incheiat intr-un context dinamic al pietei imobiliare din Bucuresti. Stocul modern de spatii de birouri este de 2,72 milioane mp la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2017, conform datelor CBRE. Volumul total de spatii de birouri livrat in acest an va fi de 140.000 de mp iar stocul total va ajunge la 2,79 milioane mp. Peste 450.000 de mp de spatii de birouri sunt in constructie si vor fi livrate in urmatorii trei ani, dintre care 319.000 mp sunt construiti fara pre-inchirieri.

Proiectul Green Court Bucuresti a fost dezvoltat folosind tehnologii verzi si solutii sustenabile care au redus considerabil costurile operationale dar si amprenta la sol a cladirii.  Cladirea C a complexului este inchiriata in proportie de 91%, printre chiriasi figurand companii ca General Motors, Capgemini, ABB, Merck, Legrand si Tetra Pak.

Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliară și construcții la nivel global, cu expertiză în zonele de construcție, dezvoltare de clădiri rezidențiale și comerciale și proiecte în parteneriat public-privat. Pe baza experienței sale globale în domeniul mediului, ambiția Skanska este de a fi prima alegere când vine vorba de soluții „Green”. Grupul angajează în prezent aproximativ 41000 de persoane în piețe din Europa și America de Nord. Vânzările Skanska au atins 151 miliarde SEK în 2016.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2016. Compania are peste 75.000 de angajati (fara a include afiliatii) și raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 450 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. www.cbre.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.