Treceri de pietoni alimentate cu energie solara

Primaria Municipiului Bucuresti deruleaza un proiect ambitios: instaleaza indicatoare optice de atentionare pe fiecare linie a trecerilor de pietoni, iar pe axul drumului monteaza indicatori optici de presemnalizare. Totodata, se monteaza dispozitive optice pietonale suspendate pe stalp cu consola si dispozitive treceri pentru pietoni alimentate cu energie solara.

Operatiunile sunt executate de angajatii Administratiei Strazilor, iar scopul lor este cresterea gradului de siguranta a zonelor pietonale din Municipiul Bucuresti. Astfel, in cadrul programului „Proiectare, executie pentru sisteme de crestere a gradului de siguranta a zonelor pietonale din municipiul Bucuresti“, derulat de Primaria Capitalei, prin Administratia Strazilor, se monteaza dispozitive optice pietonale suspendate pe stalp cu consola si dispozitive treceri pentru pietoni alimentate cu energie solara. Se vor instala indicatoare optice de atentionare pe fiecare linie a trecerilor de pietoni, iar inaintea trecerilor de pietoni, pe axul drumului, pe o lungime de aproximativ 5 metri, se vor monta indicatori optici de presemnalizare.

Lucrarile au inceput in luna februarie a.c., iar pana la data de 31 martie au fost executate lucrari in urmatoarele zone:

– Calea Serban Voda, nr. 189;

– Bd. Dimitrie Cantemir/str Radu Voda;

– Bd. Dimitrie Cantemir/str Bibescu Voda;

– Bd. Th Pallady/str Stelian Mihalache;

– Bd. Th Pallady, nr. 51.

Pana la la finele lunii aprilie, bucurestenii vor putea traversa pe 32 de astfel de treceri de pietoni, urmand ca pana la sfarsitul lunii iunie, sa mai beneficieze de inca 32 de zone prevazute cu astfel de sisteme de avertizare, anunta Alina Roman, directorul general al Administratiei Strazilor.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.