Trenuri cu întârzieri pe segmentul Brazi-Ploiești Vest

Trenurile înregistrează întârzieri de câteva zeci de minute în dimineața de 2 octombrie pe segmentul de cale ferată Brazi-Ploiești Vest, de 10 kilometri, după ce pe panoul de comandă din dispecerat această secțiune apare ocupată – colorată în roșu.

“Echipele feroviare intervin la această oră pe segmentul de cale ferată Brazi-Ploiești Vest (10 km) pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, pe ambele fire de circulație. Până la finalizarea verificărilor pe secțiunile ocupate, circulația trenurilor se desfășoară în condiții speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică. Trenurile de călători care tranzitează zona Brazi — Ploiești Vest vor înregistra întârzieri la sosire și la plecare din stații, deoarece pe toată perioada intervenției se diminuează capacitatea secțiilor de circulație și se prelungesc timpii de mers”, au precizat reprezentanții CFR SA.

Potrivit acestora, zona ocupată înseamnă că nu se poate da drumul la tren, pe ambele fire, până nu se verifică de ce apare ocupată. Personalul verifică zona pentru a vedea care dintre componente nu funcționează normal.

Tabela din Gara de Nord arată întârzieri de 45 de minute și de 35 de minute la trenurile IR 1696 de la Timișoara, care trebuia să ajungă în Capitală la ora 8:22, și IR 1644 de la Sibiu (sosire 8:33).

De asemenea, trenul IR 14032 Brașov – București Nord, care trebuia să sosească la ora 8:20, și IR 1644, de la Sighetu Marmației, care trebuia să ajungă în Gara de Nord la 8:33, au întârziere de câte 25 de minute.

IR 12558 Buzău – București Nord are o întârziere de 10 minute, iar câte 5 minute de întârzieri au trenurile IR 15090, IR 12570 și IR 15990 de la Târgoviște, Galați și, respectiv, Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.