Trenurile au viteza redusă cu 20-30 km/h din cauza caniculei

Trenurile au redus viteza cu 20-30 km/h față de cea normală, în cea mai mare parte a zilei, începând de duminică, din cauza temperaturilor care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, informează CFR SA.

Măsura este adoptată pentru prevenirea eventualelor accidente.

Cele mai afectate sunt secțiile de cale ferată din Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, unde se înregistrează temperaturi de 37 de grade, conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

“Măsura este obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și, de asemenea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul șinei poate depăși 50 de grade Celsius”, informează CFR SA.

În cursul zilelor, personalul de întreținere va efectua revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară, prin verificarea directă ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc..

“CFR recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre graficul de circulație la stațiile și agențiile CFR din București și din țară, sau la numărul de telefon 021/9521”, se arată în comunicatul transmis redacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.