Turistii au 7 curse spre litoral, cu aterizare pe Aeroportul Kogalniceanu

Turistii vor putea ajunge pe litoralul romanesc, in sezonul estival 2010, cu trei curse interne si patru externe, ce vor fi operate pe Aeroportul International ‘Mihail Kogalniceanu’.

Zboruri pe ruta Mihail Kogalniceanu – Timisoara si, respectiv, localitatile italiene Pisa si Bologna sunt operate, in prezent, de companiile Carpatair si Ryanair.

Cristian Moldovanu, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, a anuntat ca, din 11 mai, se va putea calatori de aici spre si dinspre Bruxelles (Compania Blue Air), iar din 18 mai, spre si dinspre Munchen (Compania Air Berlin).

Totodata, incepand cu 17 iunie, vor fi operate curse pe rutele Mihail Kogalniceanu – Cluj Napoca si Bucuresti (Compania Tarom).

Autoritatile spera ca un numar tot mai mare de turisti sa beneficieze de cursele aeriene puse la dispozitie catre litoralul romanesc, asteptati fiind si cei din Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda care vor fi adusi de cel mai important operator turistic european TUI, pe ruta Munchen – Mihail Kogalniceanu.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a anuntat, la Constanta, ca ‘de pe 18 mai asteptam turistii adusi de TUI, cel mai mare tour-operator european care s-a reintors in Romania din 2010, si am vrea ca turistii straini sa gaseasca, cat de cat, litoralul romanesc pregatit’.

In anul 2006, compania TUI a decis sa nu mai trimita turisti in statiunile riverane Marii Negre din Romania, ca urmare a imaginii deficitare a acestor destinatii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.