Uber, eliminat din Londra

Compania Uber nu va mai putea efectua serviciul de transport persoane în Londra, după ce Autoritatea pentru transporturi din Londra (TfL) a anunţat că nu îi va reînnoi licenţa de operare, care îi expiră pe 30 septembrie.

”TfL a ajuns la concluzia că Uber a dat dovadă de lipsă de responsabilitate corporatistă, care ar putea avea implicaţii asupra siguranţei şi securităţii publice”, se arată într-un comunicat al autorității londoneze de transport, citat de BBC News.

Uber are dreptul să facă recurs în termen de 21 de zile, însă până la soluționarea conflictului, de la 1 octombrie nu mai are dreptul să opereze. Compania a reacționat dur, acuzând că „decizia arată întregii lumi că, departe de a fi deschisă, Londra închide ușa companiilor inovatoare”.

Într-un comunicat de presă, primarul Sadiq Khan a declarat că sprijină decizia TfL. „Ar fi greșit dacă TfL continua să licențieze Uber dacă reprezenta un pericol pentru londonezi”.

În Londra, dar şi în alte ţări în care Uber furnizează servicii, compania a fost ferm criticată de sindicatele taximetriştilor şi transportatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.