Ucraina și Bulgaria se vor lega printr-o șosea ce va fi construită prin Dobrogea

Ucraina și Bulgaria se vor lega printr-o șosea ce va fi construită prin Dobrogea, între Odesa și Varna, cu fonduri europene și cu implicarea partenerilor români, a declarat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, într-un comunicat de presă, în urma unei întâlniri cu premierul bulgar Boiko Borissov.

Președinția Ucrainei a publicat o fotografie cu cei doi lideri care prezintă o hartă cu noul drum trasat între Odessa – Cetatea Albă – Reni (pe partea ucraineană a Dunării), Tulcea – Negru Vodă – Varna, alături de principalele drumuri din regiune.

”Am fost de acord că vom intensifica chestiunea construcției de drumuri de-a lungul coridorului de transport din regiunea Odesa, prin teritoriul României în Bulgaria”, a precizat Poroșenko.

“Sper că resursele Uniuni Europene vor fi de partea noastră. Vom atrage, de asemenea, și partenerii noștri români. Şi vom face tot ce ne stă în putință pentru a vă asigura că în viitorul apropiat puteți pleca de la Odesa la Varna în câteva ore. Cred că acestea sunt exemple extrem de reușite ale cooperării noastre eficiente”, a adăugat Petro Poroșenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.