Udrea la Rm. Valcea: Investitii de 22 milioane lei in infrastructura rutiera

 

Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, a semnat, marti, la Ramnicu Valcea, finantarea primelor trei proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului, in valoare totala de aproximativ 22 milioane lei, din care 2% contributia autoritatilor locale.

Este vorba despre urmatoarele proiecte, elaborate de primarie:

– \”Artera de legatura intre strada Stirbei Voda si strada Morilor, inclusiv podul peste raul Olanesti, in municipiul Ramnicu Valcea\”, in valoare de 5.040.518,15 lei;

– \”Extindere si modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat pe linia sigurantei publice, in municipiul Ramnicu Valcea\” – in valoare de 3.533.190,81 lei;

– \”Pod peste raul Olanesti in prelungirea strazii Carol I, inclusiv legaturile cu Calea lui Traian si strada Morilor, in municipiul Ramnicu Valcea\” – in valoare de 13.544.951,57 lei.

Cele doua proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere sunt menite a limita traficul din zona centrala a municipiului Ramnicu Valcea. Ministrul Dezvoltarii a precizat ca este foarte important parteneriatul dintre minister si autoritatile locale – primarii si consilii Judetene – pentru Programul Operational Regional. \”Trebuie sa felicit autoritatile publice locale, pentru ca au reusit sa aiba proiecte de succes prin care sa atraga fonduri europene. Una dintre tintele principale si eforturile actualului guvern sunt pentru a atrage fonduri europene intr-un context in care de la bugetul de stat nu ne putem astepta la un mare sprijin pentru proiectele pe care le avem. Si, pentru ca avem de accesat 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana pana in 2013, este evident ca ne straduim sa gasim metodele prin care sa atragem acesti bani pentru investitiile din Romania\”, a declarat ministrul. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.