UK confirmă disponibilitatea pentru TIR după tranziția Brexit

Guvernul britanic a confirmat că este pregătit pentru tranziturile TIR sporite între Marea Britanie și Uniunea europeană (UE), atunci când perioada de tranziție Brexit se va încheia – în două săptămâni.

sursă foto; IRU

Planificarea extinsă a Guvernului Regatului Unit și noile informații de sprijin pentru transportatori încearcă să atenueze potențialele probleme de trafic și de șoferi din partea britanică a frontierei, se arată în cel mai recent buletin al IRU.

Răspunzând la întrebările primite de la companiile UE de transport rutier de marfă în cadrul unui dialog IRU săptămâna trecută, persoane de rang înalt din Ministerul Transporturilor și Vama Regatului Unit (HMRC) au confirmat că personalul de frontieră este pregătit pentru tranzitele TIR către, din și prin Marea Britanie în toate porturile majore, de la 1 ianuarie.

IRU și operatorii de transport rutier de pe ambele părți ale Canalului Mânecii și-au exprimat îngrijorarea față de incertitudinea companiilor care se confruntă în continuare cu privire la planificarea transporturilor, în special pentru produsele alimentare perisabile, stabilirea formalităților vamale și a documentației de tranzit, precum și contingențe pentru probleme logistice, cum ar fi cozile lungi de camioane.

Manualul detaliat al transportatorului, emis de Guvernul Regatului Unit, este acum disponibil în 14 limbi, rezumând toate informațiile necesare șoferilor și operatorilor care intră sau ies din Marea Britanie, de la 1 ianuarie.

Noul sistem britanic Check an HGV din Marea Britanie este, de asemenea, online, cu informații pentru șoferii care au nevoie de documente necesare pentru a părăsi Regatul Unit, inclusiv modul de înscriere pentru permisul de acces Kent în cazul vehiculelor grele care pleacă prin portul Dover sau Eurotunnel.

Linia de asistență IRU pentru transportatorii TIR acreditați va rămâne deschisă pe tot parcursul perioadei de tranziție Brexit. IRU va continua, de asemenea, să ofere membrilor săi actualizări de trafic și frontieră.

Marea Britanie utilizează sistemul TIR de peste 70 de ani, deși cu volume mai mici în perioada de aderare la piața unică a UE din 1992.

Securitatea fizică și financiară ridicată a sistemului TIR oferă avantaje unice transportatorilor, expeditorilor și vamelor dintre UE și Marea Britanie, și din Marea Britanie prin UE către țări din afara UE, precum Belarus, Rusia, Turcia și Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.