UK: Permis de siguranță HGV obligatoriu, pentru Greater London

Începând de la 1 martie, camioanele de peste 12 t GVW au permisiunea să circule numai în zona Greater London, cu condiția să îndeplinească anumite cerințe în ceea ce privește vizibilitatea șoferului pe șosea din cabină. Decizia a fost luată de autoritățile britanice pe fondul protecției bicicliștilor și pietonilor în traficul rutier, potrivit AISÖ.

Vehiculele care nu îndeplinesc aceste cerințe (rating zero stele) trebuie să modernizeze o serie de sisteme de asistență. Toate vehiculele trebuie să fie înmatriculate în avans. Vehiculele care circulă în zona mai mare a Londrei de la 1 martie 2021 și nu sunt înmatriculate trebuie să se aștepte la o amendă mare.

Pe fondul numărului mare de accidente care au implicat bicicliști și pietoni în zona Greater London, începând cu 26 octombrie 2020, numai vehiculele de peste 12 t HGV care îndeplinesc anumite standarde în ceea ce privește vizibilitatea șoferului au fost permise să intre în zona Greater London. În funcție de vizibilitatea din cabina șoferului, Londra a introdus un rating de stele pentru tipurile individuale de vehicule. Un permis de siguranță HGV, în care vehiculul este evaluat cu 0 până la 5 stele, este eliberat pentru fiecare vehicul.

Informații privind clasificarea pe stele a vehiculelor individuale pot fi obținute de la producătorii respectivi de vehicule utilizând numărul de identificare al vehiculului (VIN).

Ultima posibilitate este acum până la 28 februarie 2021 de a înregistra vehiculele cu TfL și de a prezenta dovada calificării cu stele.

Înregistrarea are loc online: https://tfl.gov.uk/direct-vision-ermit

IRU presupune că majoritatea camioanelor pe distanțe lungi sunt evaluate cu zero stele datorită vizibilității lor. Începând cu 1 martie 2021, acestea nu mai sunt permise să intre în zona Greater London. Cu toate acestea, este posibilă modernizarea acestor vehicule cu anumite echipamente de siguranță, cum ar fi asistenți de virare, semnale de avertizare laterale, sunete de viraj, autocolante de avertizare, protecție împotriva virajului etc., astfel încât intrarea în Londra să fie încă posibilă.

Transport for London (TfL) oferă acum o aplicație simplificată pentru proprietarii de vehicule care știu deja că vehiculul lor este un vehicul cu stea zero:

Autocertificare Zero Star Rating:

Pentru un singur vehicul pentru care TfL nu sunt disponibile date și pentru care trebuie să se presupună că vehiculul va primi un rating zero stele, proprietarul vehiculului poate solicita un permis de siguranță HGV prin auto-certificare.

Pentru a autocertifica vehiculul ca vehicul cu stea zero, trebuie să fie încărcată o declarație scrisă ca parte a cererii.

Declarația trebuie să conțină următoarele:

  • Numele proprietarului vehiculului
  • Plăcuța de înmatriculare (numărul de înmatriculare al vehiculului)
  • Marca și / sau modelul vehiculului
  • Declarație conform căreia ratingul zero al vehiculului este auto-certificat

De îndată ce proprietarul vehiculului a primit confirmarea de la TfL că înregistrările au fost actualizate, se poate face o cerere pentru un permis de siguranță HGV cu stea zero pentru vehicul.

TfL a acordat, de asemenea, o perioadă de grație de 90 de zile pentru a sprijini proprietarii de vehicule care au comandat echipamentul de siguranță necesar înainte de 1 martie 2021, dar se confruntă acum cu întârzieri în livrare și instalare.

Pentru a putea profita de perioada de grație, proprietarul vehiculului trebuie să prezinte dovada atelierului cu detalii despre comandă și numărul de înregistrare a vehiculului la DVSGracePeriod@TfL.gov.uk înainte de 1 martie 2021 .

TfL va examina cererea și va trimite solicitantului o confirmare scrisă a rezultatului. De îndată ce echipamentul de siguranță este instalat în vehicul, trebuie solicitat un permis de siguranță HGV.

Proprietarii de vehicule care raportează întârzieri în livrare și instalare după 1 martie 2021 nu au dreptul la perioada de grație.

Trebuie remarcat faptul că zona în care noile reglementări privind permisul de siguranță HGV se aplică nu numai pentru centrul orașului Londra, ci și pentru întreaga zonă a Greater London, inclusiv diverse autostrăzi și aeroportul din Londra Heathrow.

Potrivit asociației britanice RHA, încălcările cerințelor permisului de siguranță HGV nu ar trebui soluționate de TfL până pe 28 februarie 2021. Începând cu 1 martie 2021, încălcările vor fi sancționate cu 550, – GBP sau, dacă sunt achitate în termen de 14 zile, cu 275, – GBP.

Informații suplimentare despre permisul de siguranță HGV pot fi obținute de la TfL: Direct Vision Standard și HGV Safety Permit – Transport for London (tfl.gov.uk).

De asemenea, trebuie remarcat faptul că condițiile de intrare în LEZ (Zona cu emisii scăzute) ar trebui, de asemenea, să fie înăsprite de la 1 martie 2021. Apoi, numai camioanele, camionetele sau alte vehicule grele de peste 3,5 t HZG sau vagoanele de peste 5 t HZG din clasa de emisii Euro VI (NOx și PM) au voie să intre în LEZ. În caz contrar, trebuie plătită o taxă zilnică de LEZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.