Un TIR a cazut peste calea ferata la Caineni

Traficul feroviar pe Valea Oltului a fost reluat, duminica la pranz, dupa mai bine de 15 ore, dupa ce un TIR bulgaresc cazut peste calea ferata, in zona Caineni, a fost ridicat si scos de pe terasament, iar lucratorii de la CFR Infrastructura au inlocuit sinele avariate.

Autovehiculul de mare tonaj s-a ciocnit sambata seara cu un autoturism, pe DN7, la kilometrul 234, intr-o zona in care soseaua este chiar langa calea ferata. Potrivit autoritatilor valcene, soferul unui BMW a pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa, din cauza vitezei mari si a carosabilului umed, iar masina a intrat pe contrasens, unde s-a izbit de TIR, care circula regulamentar. In urma impactului, TIR-ul a ajuns pe terasament, blocand circulatia feroviara in zona.

La fata locului a fost adusa o macara, insa incercarea de ridicare a autovehiculului de mare tonaj a esuat, din cauza greutatii si a incarcaturii cu piese metalice. \”Dupa ce a fost descarcat, TIR-ul a fost ridicat de macara si scos de pe terasament, iar lucratorii CFR au efectuat lucrarile de reparatii la terasament si sinele de cale ferata, astfel incat in acest moment circulatia feroviara a fost reluata\”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, subcomisarul Emil Musulete.

Soferul autoturismului BMW a suferit un traumatism cranio-cerebral si a fost transferat in coma de la Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.