Undă verde în Europa pentru Scania Driver Competitions

Scania încurajează şoferii de camioane de toate vârstele să participe la competiţia Scania Driver Competitions (SDC) 2018-19 şi să îşi etaleze aptitudinile în faţa altor colegi, şoferi profesioniști de camioane. Obiectivul este de a atrage participanţi din mai mult de 30 de ţări europene în bătălia pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegerea câştigătorului.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

În toamna aceasta şi în primăvara viitoare, vor avea loc rundele regionale şi naţionale ale testelor teoretice și practice. “Scania se străduieşte să ofere soluţii sustenabile de transport, iar accentul pus pe şoferi este din ce în ce mai important”, spune Erik Ljungberg, Senior Vice President and Head of Corporate Relations Scania din Södertälje.

Pentru Scania, şoferul este unicul şi cel mai important bun de valoare pentru siguranţa în trafic şi pentru economia transporturilor. Focusul de anul acesta pentru SDC sunt mediul, siguranţa şi economia de combustibil, precum şi atragerea următoarei generaţii de şoferi.

“În competiţii, am căutat întotdeauna să organizăm exerciţii care scot în evidenţă calităţile şi care sunt esenţiale pentru profesia de transportator. Economia de combustibil, siguranţa şi abilităţile de manevrare sunt lucruri pe care câştigătorul trebuie să le stăpânească, pentru a câştiga concursul Scania Driver Competitions.”

Anul acesta, limita de vârstă impusă anterior, care permitea doar şoferilor de până la 35 de ani să participe, a fost eliminată, iar Scania încurajează participarea tuturor şoferilor de camioane, indiferent de vârsta lor. Noutatea este că şoferii au acum şansa de a se califica pentru competiţii prin performanţa lor în timp, care este monitorizată de serviciile Scania Fleet Management (FMS).

Participanţilor li se va cere să îşi demonstreze abilităţile în conducerea defensivă, conducerea cu economie de combustibil, verificarea înainte de a porni la drum, securizarea mărfii, precum şi cunoştinţele în caz de incendii şi salvarea vieţii. Trebuie de asemenea să îşi arate talentul la diverse exerciţii, ce includ boardwalk, knock the king, reverse z sau super z.

“Aceste exerciţii se vor dovedi a fi grele, chiar şi pentru un şofer extrem de abil. Scania recompensează acurateţea şi buna judecată, mai presus de viteză, iar competiţiile se referă la menţinerea în mod sistematic a unui standard înalt”, spune Ljungberg.

Semifinalele regionale, care vor integra atât partea teoretica, cât și practică a concursului, se vor desfășura în 5 dintre cele mai mari orașe ale Romaniei

  • Brașov: 7 septembrie
  • Cluj Napoca: 14 septembrie
  • Bucuresti: 21 septembrie
  • Bacau: 5 octombrie
  • Arad: 19 octombrie

Finala națională va fi pe 4 mai 2019, iar cea europeană va avea loc la Södertälje, pe 25 mai 2019.

Pentru inscrieri și mai multe detalii, vă rugam sa accesați website-ul competitiei:

http://events.scania.ro/scania-driver-competitions/

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.