Ungaria: Un mort si 9 raniti intr-un accident cu microbuze romanesti

 

Un roman a murit si alti 9 au fost raniti intr-un accident rutier produs luni, in Ungaria, la 30 de kilometri de granita cu Romania, in evenimentul tragic fiind implicate doua microbuze si un autocar, ce transportau cetateni romani.

Potrivit Politiei de Frontiera Bihor, accidentul a avut loc pe soseaua 42, intre localitatile Berettyoujfalu si Foldes, pe directia de mers spre Bors. \”Autocarul care deschidea coloana s-a oprit pe partea dreapta a carosabilului, iar soferul microbuzului care venea din spate nu a observat la timp manevra si nu a reusit sa franeze, intrand in coliziune cu autocarul si rasturnandu-se pe contrasens. Cel de-al doilea microbuz nu a oprit nici el la timp si a lovit autocarul, insa impactul a fost mai usor, microbuzul oprindu-se in sant\”, au precizat reprezentatii Politiei de Frontiera.

In urma impactului, un pasager din primul microbuz a murit pe loc, iar alti 9 au fost spitalizati, unul dintre raniti aflandu-se in stare grava.

 

Romania: 35 de accidente cu 4 morti si 38 de raniti, intr-o singura zi

Accidente rutiere grave s-au produs si in Romania, in cursul zilei de 25 iulie fiind inregistrate la dispeceratul Centrului Operational din IGPR 35 de accidente, cu 4 persoane decedate si 38 de raniti grav. In 29 de situatii, vinovati au fost conducatorii auto, in 5 situatii – pietonii, iar intr-un caz, un carutas. Principalele cauze ce au generat aceste evenimente rutiere nefericite au fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum si traversarea neregulamentara.

Luni, 26 iulie, un autotren si o autoutilitara au fost implicate intr-un accident rutier in judetul Sibiu, traficul rutier pe DN7 fiind intrerupt in zona Boita, la kilometrul 246 plus 400. O persoana a fost ranita.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.