UniCredit Bank, partenera programului de granturi IMM

UniCredit Bank România a încheiat cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) convenția de colaborare prin care devine bancă parteneră în cadrul programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii (instituit în baza OUG nr.130/2020). 

În contextul convenției încheiate, UniCredit Bank pune la dispoziția clienților o ofertă de tranzacționare ce include de la conturi curente și conturi dedicate măsurilor instituite prin OUG 130/2020, soluții de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investiții, credite punte etc.) și până la soluții digitale dintre cele mai moderne.

Astfel, ca parte a ofertelor tranzacționale Creativ sau GeniusIMM oferite de UniCredit, clienții companii beneficiază de până la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relație cu banca, cu parteneri de afaceri sau instituții publice, dar și pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronică a documentației fiind o cerință obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru). 

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanța partea din cheltuielile care vor fi rambursate de către autorități în cadrul măsurii 3 – „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”. 

Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii pot fi Micro granturi de până la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru  – max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri și ONG-uri) și Granturi pentru investiții – max. 200.000 de euro de proiect și beneficiar (IMM-uri).

Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul MEEMA: “Acest program oferă posibilitatea IMM-urilor afectate de criza COVID să acceseze surse de finanțare de 1 miliard de euro din fonduri nerambursabile, toate eforturile noastre fiind îndreptate acum spre susținerea activităților economice la nivel național, pe o piață de consum și producție afectată. Este un program care a generat un interes foarte mare în rândul IMM, pentru care accesul la astfel de granturi este esențial în această perioadă dificilă”.  

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank:Ne bucurăm să putem susține și facilita acest program de granturi, ca parte a parteneriatului cu MEEMA. Prin oferta de tranzacționare a UniCredit Bank, clienții beneficiază, dincolo de posibilitatea de a accesa finanțările necesare, de certificate calificate gratuite, activate și disponibile imediat, pe care le pot folosi pentru a semna electronic documentația, dar și ulterior în activitatea lor. Vrem să fim pentru clienții IMM un partener care le oferă acces la soluții digitale moderne și care îi susține în eforturile lor”.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.