UNTRR cere scăderea accizei și suspendarea ratelor timp de 3 luni

UNTRR cere Guvernului reducerea accizei și suspendarea timp de 3 luni a plãții ratelor la leasing, creditelor bancare, taxelor și impozitelor locale, atragând atenția că operatorii de transportat „se află la limita supraviețuirii”, din cauza creșterii inflației și a prețului carburanților.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR semnalează că operatorii de transport rutier comercial se află la limita supraviețuirii din cauza creșterii inflației și a prețului la carburanți, pe fondul conflictului din Ucraina.

Unele firme de transport rutier sunt deja în pragul falimentului, iar dacă transportul rutier nu funcționează corespunzător, lanțurile de aprovizionare deja perturbate de conjunctura actuală, vor fi afectate și mai mult până la blocaj. Cei mai mari perdanți vor fi clienții transportatorilor, cetățenii obișnuiți și întreprinderile care vor avea de suferit dacă costurile transportului rutier comercial vor scăpa de sub control.

În acest context, Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicitã Guvernului și Parlamentului României urmãtoarele mãsuri pentru a combate efectele crizei actuale:

1. Reducerea prețurilor la carburanți (prin subvenționare, reducere taxare accize și TVA), indexarea costului carburantului in timp real si reducerea termenelor de plata la 15 zile;

2. Suspendarea plãților ratelor la leasing, creditelor bancare, taxelor și impozitelor locale pe o perioadã 3 luni pentru asigurarea fluxului de numerar, precum si introducerea unor ajutoare de minimis pentru transporturile comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.