UNTRR cere ajutor Guvernului pentru repatrierea șoferilor profesioniști români din Ucraina

UNTRR solicitã Guvernului României ajutor de urgențã pentru revenirea în țarã a conducãtorilor auto profesioniști români din Ucraina. UNTRR sprijinã transportatorii pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Rusia.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã Guvernului României sã intervinã de urgențã pe lângã autoritãțile din Ucraina pentru a asigura cu prioritate revenirea în România a conducãtorilor auto profesioniști români care conduc autovehicule comerciale înmatriculate în România și care au fost surprinși pe teritoriul Ucrainei de evenimentele militare.

Semnalãm cu îngrijorare faptul cã la Porubne – Siret, autoritãțile ucrainene nu lasã sã treacã camioanele companiilor românești, pentru a permite ieșirea refugiaților ucraineni! Aceeași situație a apãrut între Ucraina și Polonia, iar autoritãțile poloneze au stopat accesul refugiaților, solicitând sã fie lãsate camioanele firmelor poloneze cu șoferi polonezi și numai dupã aceea vor continua să permitã accesul refugiaților ucraineni.

UNTRR solicitã autoritãților române sã asigure o abordare echilibratã, cu prioritate pentru Români!

Totodatã, informãm cã Asociația transportatorilor din Belarus a confirmat UNTRR cã începând cu 25.02.2022 și pânã pe 11.03.2022, operatorii de transport rutier români pot tranzita Belarus fãrã autorizație de transport tranzit de Rusia. Transportatorii români se pot deplasa cãtre orice punct de trecere a frontierei dintre Belarus și UE, inclusiv cu Polonia.

În aceastã situație de forțã majorã, UNTRR solicitã Guvernului României sã realizeze toate intervențiile necesare pentru a asigura dreptul transportatorilor români care revin din Federația Rusã de a tranzita liber și fãrã vize în Belarus astfel încât conducãtorii auto profesioniști români sã poatã reveni cât mai urgent în țarã.

UNTRR oferă sprijin transportatorilor rutieri români pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Rusia.

UNTRR pune la dispoziția transportatorilor români adresa de e-mail office@untrr.ro unde aceștia pot comunica coordonatele camioanelor aflate în Ucraina și Rusia. În vederea transmiterii cãtre autoritãți sunt necesare urmãtoarele date: numele și datele de contact ale șoferilor, numãr înmatriculare și poziție camion, datele de contact ale firmei. Persoanã contact UNTRR pentru telefon, sms, whatsapp: Delia COSTESCU: +40 720 999 258.

UNTRR acționeazã și va acționa și în continuare pentru anunțarea transportatorilor referitor la traseele optime de revenire în țarã a camioanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.