UPDATE! CFR Călători a anulat 80 de trenuri

tren-zapada-gara-de-nord-2CFR Călători a anulat miercuri dimineață 80 de trenuri și este posibil ca numărul lor să crească până la sfârșitul zilei, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

UPDATE ora 16.00: Numărul trenurilor anulate a ajuns la 148.

“Circulația este adaptată condițiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați și Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare. În cursul acestei zile legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată”, au precizat reprezentanții CFR Călători.

“Ninge viscolit, condiții meteo extreme/se circulă cu plug antemergător pe ruta București – Constanța”, arată companie, pe pagina sa de Facebook.

“În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe. În cursul acestei dimineți încercăm să realizăm o legătură dus și una întors de la București (9:30 plecare) către Constanța și retur (7h30 plecare Constanța). Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza Regionalelor București, Craiova, Galați, Constanța”, se mai arată în mesaj.

Reprezentanții CFR Călători îi asigură însă pe călători că “așa cum s-a întâmplat zilele anterioare și astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren. PRIORITATEA noastra este aceea de a asigura oamenilor un transport fara riscuri și de a realiza legături între marile orașe, pe magistrale”.

Ninsorile și viscolul vor continua până miercuri seară în zona de sud a țării, iar averizarea Cod Galben, intrată în vigoare marți sear,ă va expira la ora 21.00. În schimb, meteorologii au emis o nouă atenţionare Cod Galben de ger, până joi, 12 ianuarie, la ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.