UPDATE VIDEO! Transportatorii din Bucovina, la mitingul pentru A7 și A8

Asociația Transportatorilor de Mărfuri din Bucovina a participat cu peste 70 de camioane, în 10 aprilie, la mitingul de susținere a autostrăzilor din Moldova.

UPDATE 10 aprilie: Inițial, unii transportatori membri ai ATM Bucovina au propus și folosirea de banere cu sloganul „Stop Abuzuri Anaf pe diurna șoferilor”, însă organizatorii mitingului au considerat că acest lucru ar devia ideea protestului. Prin urmare ei vor participă la acest miting conform cerintelor organizatorilor, dar se vor folosi de această experiență în vederea organizării unui alt protest, special față de abuzurile ANAF pe diurnă, în cazul în care Ministerul Finantelor nu va răspunde pozitiv la initiativa asociațiilor de transport de a stopa controalele pe diurnă.

Acțiunea are loc la două zile după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, în 8 aprilie, contractul cu Cositrans, în valoare de 58 de milioane de lei cu finanţare europeană nerambursabilă, pentru proiectarea tronsonului Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni de pe A8, în lungime de 101 km.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat pe Facebook următorul mesaj: „La semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani. Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede”.

Iată precizările Asociației Transportatorilor de Mărfuri din Bucovina, transmise ZIUA CARGO, în 9 aprilie:

„Mitingul va avea loc în localitatea Cristesti–Iași-DN2 și va solicita imperativ susținerea finanțării autostrăzilor A7 și A8. De la Suceava se va pleca de pe Centura Sucevei și ne vom alătura, în marș, celorlalți participanți. Acest eveniment pro A7 și A8 este unul pentru dezvoltarea Moldovei și pentru viitorul ei.

Cererea clară din partea asociațiilor este FINANȚAREA PRIN PNRR a următoarelor tronsoane din A7 și A8:

  1. Tronsonul Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (A8)
  2. Tronsonul Tg.Neamt – Motca (A8)
  3. Tronsonul Tg. Frumos – Lețcani (A8)
  4. Tronsonul Focșani – Bacău (A7)
  5. Tronsonul Bacău – Pașcani (A7)
  6. Finalizarea SF și Proiect al tronsonului Pașcani – Suceava – Siret pentru a intra la finanțare prin POT.

Avem nevoie vitală de infrastructură. Fără aceasta nu ne vom mai dezvolta niciodată. Acum este nevoie și de sprijinul masiv al tuturor moldovenilor, românilor! Proiectul A8 poate fi îngropat sau poate merge înainte. Totul depinde doar de noi! Vă rog să distribuiți acest comunicat. Haideți să arătăm că suntem solidari și că Moldova există”.

Precizăm că cele două autostrăzi sunt prinse în PNRR revizuit de Guvernul Cîțu în 31 martie a.c..

Filmari de la protest

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.