UPDATE! Ungaria îşi închide frontierele pentru străini

UPDATE: Ungaria își închide frontierele, de la 1 septembrie, pentru cetățenii străini care au ca destinație finală a călătoriei această țară. Tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite, precizează MAE, în urma unei discuții purtate, în 29 august, de ministrul Bogdan Aurescu și omologul său ungar.

sursă foto: UNTRR

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunțat, în 28 august, că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini, începând de la 1 septembrie, pentru combaterea pandemiei de coronavirus, cu excepția coridoarelor de tranzit, convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a solicitat lămuriri: „Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri. În egală măsură, a fost transmisă și solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.