UPS achiziționează Bomi Group

UPS intenționează să achiziționeze Bomi Group, iar tranzacția include facilități cu temperatură controlată în 14 țări și aproape 3.000 de membri Bomi Group cu competențe avansate în Europa și America Latină.  

Bomi Group oferă servicii cu valoare adăugată pentru sectoarele Medtech și Pharma din 1985, având o abordare personalizată. Este o companie dedicată sectorului medical, axată pe calitate, care a construit relații de afaceri solide și de lungă durată cu peste 150 de clienți multinaționali din întreaga lume. 

Kate Gutmann, EVP și președinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions: „Lider global în segmentul de logistică medicală, Bomi contribuie la îmbunătățirea portofoliului nostru de servicii și la accelerarea procesului prin care intenționăm să devenim furnizorul numărul unu de servicii logistice medicale complexe. Angajații UPS Healthcare și Bomi Group împărtășesc valori similare, iar culturile noastre pun un accent ferm pe calitate. Cele două echipe combinate vor îmbunătăți semnificativ capacitatea clienților noștri care activează în domeniul medical de dezvoltare și livrare de inovații care salvează vieți.” 

Liderii cheie din Bomi Group, inclusiv CEO-ul Marco Ruini, își vor păstra responsabilitățile, asigurând continuitatea serviciilor către clienții Bomi Group după finalizarea tranzacției. Toți cei 3.000 de angajați ai Bomi Group vor continua să joace roluri vitale în organizație. 

CEO-ul Bomi Group, Marco Ruini: „Având o experiență de peste 35 de ani în industria logistică din domeniul medical, echipa noastră a dezvoltat servicii de top, concepute pentru a răspunde nevoilor clienților noștri din domeniul tehnologiilor medicale și farmaceutice. Integrarea în echipa UPS Healthcare ne va permite să extindem aceste capabilități și va fi creată o rețea globală mai puternică și mai inteligentă pentru clienții noștri.” 

Bomi Group va adăuga la capabilitățile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatură controlată și 391.000 m2, oferind clienților acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de producție și oportunități în atragerea de business-uri noi. Achiziția va juca un rol cheie în furnizarea de tratamente farmaceutice și biologice de ultimă generație, care necesită servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare și temperatură. 

„Ne concentrăm asupra dezvoltării unor capabilități și servicii de logistică ce le permit clienților noștri să livreze cele mai recente inovații din domeniul medical”, a declarat președintele UPS Healthcare Wes Wheeler. „Suntem încântați să aducem laolaltă talentul și capabilitățile Bomi Group și cele ale UPS Healthcare – împreună, vom oferi clienților noștri soluții de top, care vor fi susținute de rețeaua logistică integrată și inteligentă a UPS la nivel global.” 

Achiziția Bomi face parte din planul UPS Healthcare de extindere a rețelei și serviciilor pentru a răspunde cererii în continuă creștere – incluzând Bomi, UPS Healthcare și-a dublat capabilitățile globale din 2020 până în prezent. Extinderile recente includ facilități de logistică pentru domeniul medical de ultimă generație, construite recent și care vor fi deschise în curând în Germania și Australia, precum și un campus extins în Ungaria și Țările de Jos. 

De asemenea, UPS Healthcare a îmbunătățit recent UPS Premier, un serviciu bazat pe tehnologie care poate prioritiza și urmări expedițiile critice pe o distanță de 3 metri de locația lor, oriunde în rețeaua globală a UPS. UPS Premier oferă clienților UPS Healthcare vizibilitate, control, fiabilitate și capabilități de recuperare a produselor. 

Aceste extinderi, dar și noile servicii răspund nevoilor complexe și variate ale clienților UPS Healthcare, permițându-le să transforme serviciile de logistică într-un avantaj competitiv. 

Finalizarea tranzacției este estimată pentru sfârșitul acestui an, fiind supusă revizuirii și  aprobării din partea autorităților de reglementare. Valoarea și termenii tranzacției nu au fost dezvăluite pentru moment. J.P. Morgan Securities LLC a asistat UPS în calitate de consilier financiar. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.