UPS facilitează livrarea echitabilă de vaccinuri la nivel mondial

UPS, Fundația UPS și UPS Healthcare susțin un program de livrare echitabilă și aprovizionare sustenabilă pentru vaccinurile COVID-19.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

În colaborare cu COVAX, Gavi, Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare și CARE, UPS va facilita pentru început livrarea a 20 de milioane de doze în țările care nu au avut acces suficient la vaccinuri, inclusiv către categorii prioritare, precum personalul medical.

„Avem capabilitățile, dar și responsabilitatea de a facilita și accelera livrarea vaccinului COVID-19 la nivel mondial, în mod echitabil”, a declarat Scott Price, Președinte UPS International. „UPS continuă să construiască acțiuni la nivelul unei rețele globale de parteneriate public-privat, care să asigure o livrare de vaccinuri mai eficientă și mai echitabilă. Eforturile noastre se concentrează asupra țărilor cu puține resurse, lanțuri de aprovizionare și infrastructuri limitate. Obiectivul este simplu, iar angajamentul nostru este ferm – suntem pregătiți să ajutăm și să livrăm produsele care contează cel mai mult.”

În prezent, rata de vaccinare la nivel global este de aproximativ șase milioane de doze administrate zilnic. Potrivit mai multor studii, la această rată ar dura, în medie, 5,4 ani pentru a acoperi 75% din populația lumii cu un vaccin administrat în două doze. Parteneriatele public-privat reprezintă o componentă vitală pentru rezolvarea provocărilor globale, cum ar fi pandemia, și oferirea de acces la vaccin pentru a o combate. 

Parteneriate de succes

Succesul la nivel global depinde de reunirea și mobilizarea partenerilor adecvați. În acest efort, UPS Healthcare și Fundația UPS:

  • Vor oferi soluții de transport care valorifică tehnologia UPS pentru lanțul frigorific
  • Vor dona echipamente frigorifice care asigură temperaturi ultra-scăzute necesare pentru a păstra dozele de vaccin la temperatura corectă în diferite medii 
  • UPS va pune la dispoziție personal executiv care va oferi expertiză logistică și va coordona activitățile alături de producătorii de vaccinuri și partenerii ONG pentru a gestiona și eficientiza livrările

Acest prim sprijin acordat de Fundația UPS este de peste 3 milioane de dolari în contribuții pentru partenerii UPS la nivel global. Efortul de consolidare a capacităților constă dintr-un grant de 2 milioane de dolari direcționați către Gavi, care participă cu o sumă egală, totalul ajungând la 4 milioane de dolari. La acestea se adaugă contribuții în natură în valoare de 1 milion de dolari, Fundația UPS asigurând transport, donații de echipamente frigorifice și expertiză tehnică partenerilor care au nevoie.

Contribuția totală pentru distribuția echitabilă a vaccinurilor și consolidarea sistemelor de sănătate din țările sprijinite de Gavi ajunge la peste 5 milioane de dolari.

„Din cauza aprovizionării limitate în viitorul apropiat, vaccinurile COVID-19 sunt, fără îndoială, cea mai prețioasă marfă din lume în acest an. Având în vedere că fiecare doză este extrem de importantă, este esențial să ne asigurăm că țările partenere dispun de sprijinul și instrumentele necesare pentru a livra vaccinuri în mod eficient celor care au nevoie de ele. Această nouă inițiativă continuă parteneriatul de lungă durată dintre Gavi și Fundația UPS, prin care ne asigurăm că fiecare copil din țările sprijinite de Gavi primește vaccinuri care salvează vieți,” a declarat Dr. Seth Berkley, CEO Gavi.

Fundația UPS susține, de asemenea, și inițiativa CARE’s Fast + Fair, care are ca obiectiv distribuirea echitabilă a vaccinului COVID-19 către categoriile de populație expuse riscului, inclusiv personalul medical, îngrijitorii și refugiații din 11 țări, precum Bangladesh, Benin, Republica Democrată Congo, India și Sudanul de Sud. 

„Suntem o comunitate globală interdependentă – nimeni nu este în siguranță până când nu suntem toți în siguranță”, a declarat Nikki Clifton, Președintele Fundației UPS. „Acum este momentul să ne unim, să livrăm vaccinuri – și speranță – tuturor, indiferent de statutul social sau localizare geografică.”

Aceste efort public-privat, precum cel din Ghana, este conceput să asigure o distribuție rapidă a vaccinurilor COVID-19 către țările care au nevoie urgentă de ele. Prin intermediul UPS și al partenerilor săi, peste 10 milioane de persoane din Africa, Asia, Europa și America de Sud vor primi vaccinul COVID-19 în primul val de distribuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.