UPS Healthcare va distribui vaccinul Novavax împotriva COVID

UPS Healthcare a anunțat colaborarea cu compania de biotehnologie Novavax pentru distribuirea și livrarea noului vaccin autorizat împotriva COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în 27 de țări din Uniunea Europeană (UE). Primele doze sunt expediate în statele membre începând cu această săptămână.

Disponibil în Uniunea Europeană sub brandul Nuvaxovid™, este primul vaccin pe bază de proteine care a fost autorizat în UE. Acesta a demonstrat o eficacitate de aproximativ 90%, un profil de siguranță și toleranță satisfăcător, în două studii clinice mari de fază 3.

Efectele adverse grave și severe au fost scăzute ca număr și echilibrate între grupurile care au primit vaccin și cele placebo. Cele mai frecvente reacții adverse observate în timpul studiilor clinice (categoria foarte frecvente ≥1/10) au fost cefalee, greață sau vărsături, mialgie, artralgie, sensibilitate/durere la locul injecției, oboseală și stare generală de rău.

Vaccinul folosește o tehnologie inovatoare și bine înțeleasă bazată pe proteine recombinate, utilizată de zeci de ani în fabricarea altor vaccinuri, cum ar fi gripa, zona zoster și HPV. Vaccinul și brandul Nuvaxovid nu au fost autorizate de către Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA).

Vaccinul Novavax este stabil la frigider și poate fi păstrat și transportat la temperaturi cuprinse între 2°C-8°C. Datorită acestui lucru, vaccinul Novavax poate juca un rol important în distribuția de vaccinuri în locuri izolate, folosind canalele tradiționale de distribuție a vaccinurilor.

Wes Wheeler, președintele UPS Healthcare: „UPS este mândru să colaboreze cu Novavax pentru distribuirea vaccinului împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană și nu numai. Infrastructura extinsă pe care UPS Healthcare a construit-o în Uniunea Europeană pentru a gestiona produsele sensibile la temperatură va permite ca acest vaccin și alte produse medicale necesare să fie rapid disponibile pentru sute de milioane de oameni.”

John Trizzino, Chief Commercial Officer și Chief Business Officer, Novavax: „UPS este un partener cheie în lanțul nostru global de aprovizionare, ajutându-ne să furnizăm o altă opțiune de vaccin – bazat pe o tehnologie inovatoare și bine înțeleasă – clienților și oamenilor din întreaga lume”.

UPS Healthcare stochează vaccinul într-o unitate de ultimă generație, recent extinsă, din Roermond, Țările de Jos. Centrul de distribuție poate gestiona o multitudine de produse biofarmaceutice. Roermond are rafturi mai reci pentru paleți, astfel încât să păstreze în siguranță substanțele biologice precum vaccinul Novavax. Amplasată strategic, unitatea se află aproape de hub-ul aerian european al UPS de la Aeroportul Köln-Bonn și are acces direct la porturi importante, inclusiv Rotterdam, Anvers și Amsterdam, permițând un timp scurt de tranzit în întreaga lume și livrare în ziua următoare în 80% din Europa.

Rețeaua europeană a UPS Healthcare a jucat un rol esențial în livrarea a peste 1,5 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în peste 110 țări din întreaga lume, cu un procent de livrare la timp de 99,9%.

Acest lucru a fost realizat prin construirea unei „rețele în interiorul unei rețele” și definirea a aproximativ 500 de rute comerciale noi la nivel global și adăugarea de noi rute aeriene și terestre pentru a oferi infrastructura și gradul de flexibilitate necesare pentru transportul vaccinurilor la timp și în siguranță.

Trei centre regionale de comandă UPS Healthcare, disponibile 24/7, monitorizează și gestionează transferul vaccinurilor la nivel global pentru a asigura livrarea la timp, cu planuri de urgență și soluții împotriva riscurilor de vreme extremă și alte obstacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.