UPS utilizează tehnologia VR pentru cursuri de siguranță auto

UPS lansează un program de training pentru viitorii curieri, utilizând realitatea virtuală (VR), care simulează experiența de a conduce în orașe, oferind, în același timp, o lecție de catedră inedită.

Compania va începe antrenamente VR în septembrie, în cele nouă facilități de training UPS. Integrarea realității virtuale în cursurile de siguranță auto reflectă angajamentul UPS de a folosi cele mai noi tehnologii pentru siguranța angajaților pe teren și a comunităților deservite de aceștia.

Experți din echipa IT a UPS au creat cursuri modulare rulate prin echipamente VR, precum HTC Vive. Cursanții trebuie să identifice verbal eventuale obstacole de pe drum, cum ar fi trecătorii, mașinile parcate și traficul. Câmpul vizual de 360 de grade oferit de căști este realist până la cele mai mici detalii.

„Realitatea virtuală reprezintă un mare progres tehnologic pentru cursurile de siguranță auto”, a spus Juan Perez, chief information și engineering officer la UPS. „VR-ul creează o imagine hiper-realistă a străzilor, care îi va impresiona chiar și pe cei mai tineri dintre șoferii noștri, care au deja experiența jocurilor video.”

Modulele de training VR vor înlocui dispozitivele cu touchscreen pe care filialele Integrad UPS le folosesc în prezent pentru cursurile de identificare a obstacolelor pe drum. În prezent, programul de training, care integrează realitatea virtuală, este dedicat curierilor care livrează colete. Însă compania explorează tehnologiile VR și chiar AR (realitatea augmentată) pentru instruirea șoferilor de camioane cu remorcă și pentru realizarea altor sarcini de serviciu.

UPS operează în prezent 8 filiale UPS Integrad în SUA și alte două în Europa. Anul acesta se va mai deschide o filială în SUA, ajungând la nouă în Statele Unite.

În filialele UPS Integrad, cursanții învață noțiuni fundamentale de conducere a vehiculelor și de livrare a coletelor folosind o abordare hands-on. Aceștia se pregătesc conducând vehicule UPS într-o replică a unui oraș, care are străzi adevărate, trotuare, locuri de livrări și de pick-up. 

Prin introducerea celor mai noi tehnologii, UPS Integrad susține politica de siguranță auto a companiei. UPS are peste 9.000 de șoferi în Cercul de Onoare, un grup de elită de șoferi care nu au avut, în ultimii 25 de ani, niciun accident care putea fi evitat. 

Prima filială UPS Integrad a fost deschisă în Landover, Maryland, în 2007. Cursurile – bazate pe filosofia „Învață-mă. Arată-mi. Permite-mi.” – au loc înainte ca studenții să înceapă trainingul pe șosea, care are un grad de dificultate mai ridicat. Din 2007 până acum, aproape 9.000 de șoferi au absolvit cursurile UPS Integrad.

„Acest curs este fundamental, iar realitatea virtuală îl revigorează”, a declarat Jeanne Lawrence, director de dezvoltare al UPS Integrad. „Tehnologia VR completează practica din viața reală determinându-i pe angajații noștri să participe mai activ la planul de studii UPS Integrad.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.