UTA anunță integrarea taxelor din Germania în dispozitivul UTA One®

  • UTA ONE® este prima soluție EETS care integrează și Germania, acoperind nouă contexte de taxare pentru opt țări europene cu o singură unitate de bord
  • Camioanele clientilor UTA vor putea, din 16 aprilie, achita fără numerar și taxele de drum din Germania

Compania UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG), unul dintre leaderii europeni în carduri de combustibil multi-brand și soluții pentru taxe de drum, anunță în premieră integrarea contextului de taxe de drum din Germania în soluția sa interoperabilă UTA One®.

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), noul standard european la care se aliniază toate statele membre. UTA One® are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global, integrat, în toate statele UE participante.

UTA One® este asfel acceptat în Germania, Belgia inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franța, Italia, Austria, Polonia (A4), Portugalia și Spania.

UTA este primul furnizor de soluții de mobilitate care anunță integrarea contextului de taxe de drum din Germania în soluția sa EETS. Serviciul va fi treptat extins și în alte țări europene, de îndată ce sistemele lor de taxare vor fi integrate in serviciul european de taxare electronică (EETS).

Clienții existenti ai grupului UTA își pot activa contextul german cu ușurință, în regim self-service, începând din 23 aprilie. Activarea contextului de taxare german se va face printr-o simplă actualizare de tip „over-the-air”.

Față de alte dispozitive pentru achitarea taxelor de drum care acoperă în prezent Germania, UTA One® are marele avantaj că nu presupune pregătirea anterioară a camioanelor și deplasarea acestora în centre de service speciale, în vederea instalării. Transportatorii auto își pot instala și activa ei înșiși unitățile de bord UTA One®, iar în plus acestea pot fi transferate de la un camion la altul, fără deplasarea la centre speciale de service.

Iulian Alexe, UTA România, Catalin Mihai, Best Instal Construct și Dan Peltea, UTA Romania

Unitatea de bord UTA One® se adresează camioanelor de peste 7,5 tone și asigură achitarea fără numerar a taxelor de drum. Până anul trecut, când a intrat în vigoare noul standard pan-european EETS, transportatorii aveau câte o unitate la bord pentru fiecare țară în care operau, ceea ce implica atât costuri mai mari, cât și disconfort și câmp vizual redus pentru șoferii de camioane.

«În România, dintre clienții ale căror flote de camioane erau eligibile pentru UTA One®, având peste 7,5 tone, mai mult de 50% au adoptat deja soluția UTA One®, lansată în vara anului 2018. Deja există sute de unități UTA One® în acțiune la bordul camioanelor transportatorilor români, iar din această lună clienții UTA își vor putea activa și contextul de taxare german, simplificându-și astfel achitarea și gestionarea taxelor de drum », declară Iulian Alexe, director general UTA România & Bulgaria.

Dorin Bozan, director general Sanex Com

„Noi am fost printre primii transportatori români care am trecut la UTA One®, și suntem foarte mulțumiți de schimbare”, spune Dorin Bozan, director general Sanex Com. „Rutele noastre principale sunt Austria, Belgia, Franţa, Germania și Italia. Unitățile la bord pentru taxele de drum le complicau destul de mult activitatea șoferilor, pentru că fiecare țară are un alt sistem de taxare, alte costuri, alte proceduri și, prin urmare, era nevoie de câte un alt aparat la bord. Am înlocuit device-urile anterioare (fiecare camion avea câte cel puțin 3 astfel de dispozitive, care ocupau spațiu pe bord), iar șoferii ne spun că simt nu doar mai mult confort, ci și mai multa siguranță în condus, pentru ca s-a mărit și câmpul vizual”.

 

 

În Europa, UTA este unul dintre leaderii furnizorilor de carduri de combustibil multi-brand și soluții pentru taxe de drum. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a  alimenta cu combustibil, fără numerar, la un număr de peste 62.000 de stații de alimentare din diverse rețele, în 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

În România compania UTA are un portofoliu de clienți în continuă creștere pentru serviciile sale de carduri de combustibil, solutii pentru decontarea taxelor de drum, recuperare de TVA și accize și alte servicii adiționale.

www.uta-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.