UTA facilitează decontarea taxei de drum din Croația

  • Plata prin intermediul procedurii post-pay
  • Dispozitiv de bord (OBU) ENC pentru vehiculele de peste 3,5 tone
  • Societățile de transport economisesc timp și bani

Începând de acum, clienții UNION Tank Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) pot achita taxa de drum din Croația printr-un dispozitiv de bord. Taxele datorate se plătesc în procedura post-pay prin factura UTA. Dispozitivul de bord acoperă aproximativ 90% din rețeaua de drumuri din Croația cu obligativitate de achitare a unei taxe.

„Croația este o țară importantă de tranzit pentru transportul internațional de bunuri”, a declarat Volker Huber, CEO al UTA. Motive: Societățile de transport implicate în transportul internațional trebuie să tranziteze această țară, spre exemplu pe rutele dinspre Europa de Sud-Est spre Europa de Nord.

De aceea, UTA oferă acum și decontarea taxei de drum din Croația societăților cu vehicule de peste 3,5 tone, greutate maximă admisă. Dispozitivul de bord ENC, necesar pentru vehiculele din categoriile III și IV, poate fi obținut după o înregistrare simplă și rapidă cu cardul UTA la stațiile de distribuție ale societății croate care colectează taxa de drum, HAC.

Acesta poate fi utilizat interoperabil în rețelele operatorilor de autostrăzi HAC și ARZ. Taxa de drum se calculează în funcție de numărul de kilometri parcurși. În acest scop, șoferii primesc până la 35% reducere din partea operatorilor și pot utiliza benzile rapide ENC, pe care nu este necesară oprirea laterminalul de taxare.

Despre UNION TANK Eckstein

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții persoane juridice pot alimenta cu combustibil, indiferent de marcă și fără numerar, la un număr de peste 55.000 de stații de alimentare din 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii legate de consumul de alimente la drum.

La acestea se adaugă decontarea taxei de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

Societatea, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, se află în proprietatea majoritară a Edenred SA (66%). Edenred este lider de piață mondial în domeniul serviciilor de plăți pentru societăți, angajatori și parteneri de afaceri. Serviciile Edenred asigură o rețea unică pentru 43 milioane angajați, 750.000 companii și 1,4 milioane de parteneri comerciali.

Familiile Eckstein și van Dedem dețin 34 de procente din UTA. Sediul principal se află în Kleinostheim/Main. UTA a câștigat recent renumitul Image-Award al revistei de specialitate VerkehrsRundschau în categoria „Carduri de alimentare”, premiu care este acordat o dată la doi ani pe baza unui studiu de piață independent al institutului de cercetare a pieței Kleffmann.

www.uta.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.