UTA One, primul dispozitiv pentru decontarea pan-europeană a taxelor de drum (EETS) pentru transportatori

UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori și flote auto, a lansat UTA One, prima soluție interoperabilă care integrează diferitele sisteme de plată a taxelor de drum din Europa.

UTA One® este o premieră în domeniu în Europa: noua soluție are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global în toate statele UE participante.

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), un nou standard european la care se aliniază toate statele membre.

Pentru început, UTA One® acoperă opt sisteme de taxe de drum: Austria, Belgia, inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franța, Italia, Polonia (A4), Portugalia și Spania.

În următoarea etapă, în a doua jumătate a anului 2018, Germania și ulterior alte țări europene vor fi conectate flexibil, în mod automat, prin update over-the-air.

Numărul de țări conectate va continua să crească pe măsură ce noi sisteme de taxe de drum se vor alinia la standardele EETS. Noua opțiune de update automat, împreună cu integrarea tuturor tipurilor de tehnologii existente in sistemele de taxe de drum europene (GNSS și DSRC) fac din UTA One® o soluție foarte adaptabilă în viitor.

În plus, dispozitivul UTA One®  oferă posibilitatea activării și dezactivării contextelor privind taxa de drum în mod individual, precum și reduceri direct la operatorii taxelor de drum.

«Pentru a putea oferi clienților noștri o soluție optimă pentru serviciile electronice interoperabile de taxe de drum (EETS), am testat în detaliu noua UTA One® înainte de lansarea pe piață“, explică Volker Huber, CEO-ul UTA. „În cadrul deplasărilor reale spre Strasbourg, Calais, Bruxelles, Aachen, Bozen, Innsbruck și Salzburg, soluția s-a dovedit fiabilă de-a lungul a mii de kilometri ».

UTA One® aduce astfel o simplificare majoră în operațiunile transportatorilor europeni, care aveau până acum nevoie de câteva tipuri diferite de dispozitive la bord pentru a face față celor câteva zeci de sisteme de achitare a taxelor de drum existente în Europa.

Cu UTA One®, transportatorii vor putea circula liber în toată Europa, având asigurată decontarea automată a taxelor de drum și emiterea unei singuri facturi UTA.

Despre UTA (UNION TANK Eckstein)

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții persoane juridice pot alimenta cu combustibil, indiferent de marcă și fără numerar, la un număr de peste 54.000 de stații de alimentare din 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

Societatea, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, se află în proprietatea majoritară a Edenred SA. Edenred este lider mondial în domeniul serviciilor preplatite pentru societăți, angajatori și parteneri de afaceri. Sediul principal se află în Kleinostheim/Main. Avand aproximativ 400 de angajați, UTA genereaza un volum de afaceri anual de aproximativ 2,6 miliarde Euro.

UTA a câștigat recent renumitul Image-Award al revistei de specialitate VerkehrsRundschau în categoria „Carduri de alimentare”, premiu care este acordat o dată la doi ani pe baza unui studiu de piață independent al institutului de cercetare a pieței Kleffmann.

www.uta.com

www.uta-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.