UTA permite procesarea taxelor pentru noul sistem de taxare sloven

La 1 aprilie va porni noul sistem de taxare DarsGo. Șoferii autovehiculelor cu mai mult de 3,5 tone masă totală admisă nu mai pot utiliza mijloacele de acceptare anterioare, adică dispozitivul de taxare ABC precum și cardul Dars. Clienții UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) au deja acum posibilitatea de a ridica noile unități DarsGo-On-Board (dispozitiv OBU) montate pe vehicul, de la stațiile de service ale Dars, Petrol, OMV și MOL, cu cardul UTA Full Service.

„Ca țară de tranzit către Europa de Sud-Est, Slovenia joacă un rol important pentru multe firme“, explică Volker Huber, CEO la UTA. „Din acest motiv, ne bucurăm că putem oferi clienților noștri mai multe motive pentru a se pregăti optim pentru pornirea DarsGo“, adaugă el.

Pentru facturarea taxelor de drum poate fi folosită atât o variantă prepay cât și una postpay. În cazul metodei postpay, dispozitivul OBU DarsGo este conectat cu cardul UTA Full Service iar facturarea este astfel automatizată în mare măsură.

Clienții UTA care efectuează o parte din procesul de înregistrare deja înainte de pornirea la 1 aprilie și care doresc să economisească timp, se pot înregistra deja acum pe portalul web DarsGO. Primesc apoi dispozitivul OBU contra prezentării la o stație de service Dars a unui certificat de ridicare precum și a unei copii a permisului de conducere.

Taxa de drum slovenă este valabilă pe toate autostrăzile și drumurile expres din țară – în total sunt supuse obligației taxei de drum mai mult de 600 km. Valoarea taxei depinde de clasa autovehiculului, a clasei de emisii EURO și a distanței parcurse.

Mulțumită modului Free-Flow, noul sistem de taxare DarsGo permite o procesare fără bariere: Autovehiculele cu mai mult de 3,5 tone masă totală permisă nu trebuie să mai oprească la stațiile de taxare, facturarea este efectuată automat în toată Slovenia prin intermediul noului dispozitiv OBU.

Pentru autovehicule cu mai puțin de 3,5 tone masă totală permisă nu se schimbă nimic – clienții UTA pot folosi în continuare cardurile lor UTA (Full Service sau Full SELECT) la benzinăriile din Slovenia, pentru a primi o vignetă.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții persoane juridice pot alimenta cu combustibil, indiferent de marcă și fără numerar, la un număr de peste 55.000 de stații de alimentare din 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii legate de consumul de alimente la drum.

La acestea se adaugă, printre altele, decontarea taxei de drum, servicii de atelier, servicii de intervenție în caz de pană și servicii de remorcare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

Societatea, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, se află în proprietatea majoritară a Edenred SA (66 procente). Edenred este lider de piață mondial în domeniul serviciilor de plăți pentru societăți, angajați și parteneri comerciali. 2017 a fost generat un volum de afaceri mai mare de 26 de miliarde, din care 78% prin formate digitale.

Serviciile Edenred asigură o rețea unică pentru 44 milioane de angajați, 770.000 companii și instituții publice precum și 1,5 milioane de parteneri comerciali. Familiile Eckstein și van Dedem dețin 34 de procente din UTA. UTA a câștigat renumitul Image-Award al revistei de specialitate VerkehrsRundschau la categoria „Carduri de alimentare”, premiu care este acordat o dată la doi ani pe baza unui studiu de piață independent al Institutului de cercetare a pieței Kleffmann.

www.uta.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.